Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Hipoterapie pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale la Herghelia Izvin

0

12 autoreprezentanţi, persoane cu dizabilităţi intelectuale de la Fundaţia „Pentru Voi”, au participat sâmbătă, 10 noiembrie, la activităţi de hipoterapie la invitaţia doamnei Erika Cristina Kempf, fiziokinetoterapeut specializat în hipoterapie la Herghelia Izvin.

Ne-am bucurat când am primit invitaţia de a participa la workshopul de hipoterapie de la Izvin, pentru că astfel de acţiuni sunt printre cele mai îndrăgite de persoanele cu dizabilităţi intelectuale şi nu numai. Bucuria a fost dublată de faptul că autoreprezentanţii au învăţat lucruri noi despre comunicare în alt mediu decât cel obişnuit, adică centrul de zi pe care îl frecventează.” a declarat Laila Onu, director executiv Fundaţia „Pentru Voi”.

Atingerea cailor, călăritul, vizitarea boxelor, pregătirea hranei pentru cai, curăţarea harnaşamentului – toate acestea au fost acţiuni inedite pentru majoritatea participanţilor. Pentru persoanele cu dizabilităţi călăria înseamnă folosirea calului şi equinelor în activităţi orientate pentru a atinge o diversitate de obiective terapeutice: cognitive, fizice, emoţionale, sociale, educaţionale şi comportamentale.

„Mi-a plăcut foarte mult la călărie. Nu am mai fost niciodată la o herghelie. A fost un weekend ca în filme!” a declarat Laurenţiu, autoreprezentant.

Mulţumim doamnei Erika Cristina Kempf şi Hergheliei Izvin pentru invitaţie şi sperăm ca această primă vizită să fie doar începutul unei colaborări benefice pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale de la „Pentru Voi”.

Erika Cristina Kempf este absolventă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara, specializarea fiziokinetoterapie, iar în ultimii ani a combinat dragostea pentru cai cu profesia şi s-a specializat în hipoterapie pentru persoane cu dizabilităţi.

Herghelia Izvin a fost înfiinţatã în anul 1968 prin mutarea hergheliei de la Pãdureni la Izvin. Herghelia deţine în prezent nucleul de reproducţie pentru rasele Noniuş şi Ardenez şi oferă o gamă variată de servicii: consultanţã de specialitate privind reproducţia la cabaline, pensiune pentru cabaline, dresaj şi antrenament pentru tineretul cabalin, cursuri de echitaţie.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.