Global Village AIESEC Timisoara, 15 august 2009

0

Un nou concept intercultural la Timişoara

Sâmbătă, 15 august, între orele 14 – 19, în incinta Iulius Mall, AIESEC Timişoara organizează evenimentul concept Global Village, eveniment la care vor participa studenţi din şapte ţări.

Global Village este un concept dezvoltat la nivel local de AIESEC Timişoara, ce presupune crearea unui spaţiu propice pentru ca tineri din diverse ţări să se implice într-un schimb intercultural şi să dezvăluie publicului larg particularităţi ale diferitelor culturi.

sigla1Membrii AIESEC din Polonia, Hong Kong, Rusia, Slovacia, Cehia, Lituania şi Serbia vor prezenta în cadrul acestui eveniment dansuri, muzică, mâncăruri şi obiecte tradiţionale, alături de prezentări detaliate ale ţărilor din care provin. Evenimentul înglobează momente de prezentare şi activităţi interactive pentru vizitatorii satului global, care vor putea experimenta timp de cinci ore diversitate culturală. Întrucât AIESEC Timişoara este unul dintre cele mai active filiale AIESEC din reţeaua internaţională, din cadrul acestui eveniment nu vor lipsi dansurile, dinamismul şi prezentarea proiectelor viitoare. Un punct cheie îl va constitui prezentarea oportunităţilor internaţionale, prin care tinerii timişoreni pot ajunge să ne reprezinte ţara în alte 106 state, aşa cum invitaţii noştri internaţionali vor face în incinta Iulius Mall.

„Sunt foarte încântată de o astfel de experienţă deoarece, pe de o parte, reuşesc să împărtăşesc cultura mea cu cei din România, care m-au primit cu multă ospitalitate şi căldură, iar pe de altă parte reuşesc la rândul meu să descopăr şi alte perspective, alte culturi, alţi oameni. E o experienţă unică.” Liubov Smirnova, studentă din Sankt Petersburg, Rusia.

AIESEC este cea mai mare organizaţie internaţională de studenţi, prezentă în peste 100 de ţări şi teritorii, cu peste 32.000 de membrii şi 60 de ani de experienţă. În România, AIESEC este prezentă din 1990, numărând în momentul de faţă 13 locale în oraşe cheie. În 2009, AIESEC Timişoara sărbătoreşte 16 ani de activitate. Anul acesta AIESEC a primit diploma de onoare cu medalia jubiliară de aur din partea Universităţii de Vest pentru activităţile desfăşurate pe plan local şi internaţional.

aiesec-timisoara

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează