Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundaţia Baylor are tot mai mulţi “Copii preţioşi”

0

Tot mai multi nou-nascuti se adauga in fiecare an pe lista beneficiarilor Fundatiei Baylor.

Peste 20 de copii care provin din familii monitorizate de Fundatia Baylor s-au nascut anul acesta in Spitalul de Urgenta Constanta. Asta inseamna ca unul dintre parinti sau ambii sunt seropozitivi. In cazul in care viitoarea mama este infectata HIV sarcina este monitorizata de echipa medicala a fundatiei, gravida primeste tratament specific, iar copilul este adus pe lume doar prin operatie de cezariana. In aceste conditii exista peste 90% sanse ca bebelusul sa fie sanatos. Nasterea normala poate duce la transmiterea infectiei de la mama la fat. Acesti prunci sunt numiti de membrii fundatiei “Copii pretiosi”.

In prezent peste 50 de micuti cu varste de pana la doi ani sunt monitorizati de echipa Centrului de Excelenta deoarece, abia cand implinesc aceasta varsta, se poate spune cu certitudine ca nu au contactat virusul HIV si, in majoritatea cazurilor, asa se si intampla. Pe langa verificarea starii de sanatate si a respectarii tratamentului specific, micutii primesc de la echipele care merg pe teren si donatii constand in articole de imbracaminte sau alimente.

In prezent mai sunt sapte femei din echipa de beneficiari ai fundatiei care urmeaza sa aduca pe lume copii, trei dintre ele pana la sfarsitul anului si restul anul viitor.

baylor

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.