Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fundația ALTEX continuă să sprijine educația din România, cuantumul donațiilor în echipamente de protecție ridicată a ajuns la peste 2 milioane de euro

0

București, 6 mai 2021 – Fundația Altex continuă Campania „Împreună pentru România. Susținem educația” și odată cu reînceperea școlilor donează încă 350.000 de măști de protecție ridicată și 10.000 de termometre digitale în valoare totală de aproximativ 800.000 de euro. Cu această acțiune, cuantumul donațiilor din 2021, în sprijinul educatiei, depășește suma de 2 milioane de euro. Astfel, Fundația Altex contribuie la desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță pentru elevi și profesori.

Termometrele și măștile de protecție ridicată vor ajunge în instituțiile de învățământ nominalizate de Ministerul Educației odată cu reîntoarcerea elevilor la cursuri. Donația se face direct către Inspectoratele Școlare nominalizate de Ministerul Educației, la nivel național, acțiune monitorizată prin Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului.

Aceasta este cea de-a doua acțiune de donație din cadrul campaniei „Împreună pentru România. Susținem educația” prin care Fundația Altex încurajează desfășurarea cursurilor în condiții de siguranță pentru elevi și profesori. Ambele donații au la bază Protocolul de Colaborare semnat între Fundația Altex și Ministerul Educației în susținerea procesului educațional, luând toate măsurile necesare de protecție.

Termometrele contactless cu infraroșu marca Simbio SB4800 vor fi folosite pentru dotarea unităților de învățământ, cu scopul de a ajuta cât mai multe școli să continue învățământul în clase, prezența fizică la școală fiind importantă pentru o educație de calitate. Donarea a încă 350.000 de măști vine ca rezultat al nevoilor exprimate de profesorii din țară, după prima acțiune demarată de Fundația Altex.

Educația este unul dintre domeniile în care ne dorim să producem o schimbare, iar la acest moment este foarte important ca atât elevii, cât și profesorii să fie în siguranță la cursuri. Donația celor 10.000 de termometre și 350.000 de măști de protecție ridicată nu este o acțiune singulară și suntem încrezători că vom putea oferi în continuare sprijin învățământului românesc”, a declarat Mihaela Mitescu, Președinte Fundația Altex.

Prima acțiune din campania „Împreună pentru România. Sprijinim educația” s-a desfășurat în luna februarie a anului curent, când Fundația Altex a donat peste 500.000 de măști și 32.000 de costume de protecție ridicată. Echipamentele de protecție ridicată în valoare de peste 1 milion de euro au fost distribuite prin Inspectoratele Școlare Județene către școlile pe care le au în subordine. Mii de elevi și profesori care s-au întors în sălile de clasă au putut participa la cursuri în condiții de siguranță.

Despre Fundația Altex România

Fundația Altex este o organizație nonprofit înființată de Altex România cu rolul de a se implica în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.

Organizația are printre obiective dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială ce pot contribui la schimbarea sistemului de educație, la îmbunătățirea sistemului medical, dar și la promovarea de practici sustenabile pentru un mediu mai curat.

Fundația Altex reflectă în identitatea brandului o abordare de tip Human Social Responsibility (HSR) – oamenii sunt în centrul fiecărei organizații.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.