Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație susține Educația Medicală de Top: A VII-a Ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici

0

Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație este sponsor principal al celei de-a VII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenți și Tineri Medici (International Medical Students’ Congress of Bucharest  – IMSCB), un eveniment major în domeniul educației medicale, organizat în perioada 6-10 decembrie la București.

Cu peste 700 de participanți, dintre care studenți și profesioniști din domeniul medical atât din România, cât și din străinătate, congresul oferă o platformă extraordinară pentru schimb de cunoștințe și experiențe, integrând 5 conferințe, 100 de workshop-uri, peste 15 roundtable-uri și 6 keynote-uri cu lectori de renume internațional. Evenimentul va include, de asemenea, un târg științific bogat, cu o gamă variată de proiecte și oportunități de cercetare.

Printre vorbitorii ediției se numără Prof. Dr. David J. Langer, Dr. Allison Vest, Dr. Mike Lloyd, Dr. Ana Margarida Neves și Prof. Dr. Tammam Youssef. Prof. Dr. David J. Langer este un neurochirurg american, Președinte al Secției de Neurochirurgie la Lenox Hill Hospital din New York, profesor de neurochirurgie și radiologie la Școala de Medicină „Donald și Barbara Zucker” de la Hofstra/Northwell din Hempstead, New York. Acesta a realizat două docu-serii pe o binecunoscută platformă de streaming on-line – Lenox Hill (2020) și Emergency: NYC (2023). Dr. Allison Vest este un renumit anaplastolog, care a devenit populară datorită unei emisiuni de tip reality show, difuzată pe un canal de televiziune american. Dr. Vest și-a completat pregătirea medicală urmând un program de masterat în vizualizare medicală, la College of Allied Health din cadrul Universității Illinois Chicago, unde a învățat cum să combine arta cu biologia și științele materialelor, ceea ce îi permite să ofere pacienților o îngrijire deosebită.

International Medical Students’ Congress of Bucharest – IMSCB este cel mai mare congres organizat de Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” (UMFCD), dedicat studenților la medicină de pretutindeni. 

IMSCB este un proiect anual ce își propune să contribuie la dezvoltarea educației medicale, reunind peste 200 de membri ai echipei de organizare, sute de studenți la medicină și medici de prestigiu național și internațional.

Isabella Mindea, Președinte al Congresului IMSCB, subliniază importanța evenimentului: „În fiecare an încercăm să îmbunătățim experiența participanților prin diversificarea tematicilor abordate, pentru a oferi cunoștințe multidisciplinare aplicabile în parcursul lor academic și profesional.”

 „Susținerea celei de-a VII-a ediții a Congresului Internațional pentru Stundeți și Tineri Medici este un exemplu concret al implicării noastre în dezvoltarea profesională a viitoarelor generații de medici și cercetători. Acest congres reprezintă o oportunitate pentru schimbul de cunoștințe și experiență, esențială în formarea unui viitor solid în domeniul medical”, a declarat Mihai Măcelaru, Membru în Consiliul Director al Fundației Alfa pentru Sănătate și Educație.

Despre Alfa Group și Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație

Grupul antreprenorial românesc Alfa Group, fondat de Alin Niculae, reunește mai multe companii de referință pentru industriile lor de profil, cele mai cunoscute fiind OSCAR Downstream (Oil&Gas), Akcent Development și Exigent Development (Imobiliare), Onix Asigurări (Asigurări de garanții corporate).

Toate companiile din Alfa Group sunt aliniate la aceeași viziune pentru un viitor mai bun prin inovație, transformare digitală, politici sustenabile, respect și bune practici. 

Fundația Alfa pentru Sănătate și Educație a fost creată din dorința de a sprijini dezvoltarea infrastructurii și serviciilor în domeniul medical și educațional, inclusiv spitale, școli, universități și instituții de cultură. Prin programele sale ALFA pentru Sănătate și ALFA pentru Educație, Fundația ALFA derulează campanii de conștientizare a problemelor specifice din domeniile de interes, prin programe de cercetare și proiecte educative, cursuri sau colocvii de interes pentru medici și tineri specialiști. 

Pentru alte detalii, accesați website-ul group-alfa.ro sau pagina oficială de LinkedIN, precum și website-ul https://fundatia-alfa.ro/ și pagina oficială de LinkedIN

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.