Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Fauritorul de vise din Timisoara:)

1

Am primit de curand pe adresa de email a site-ului nostru o invitatie la vot pentru un proiect inscris in campania Pepsi de pe Facebook. Te invitam sa citesti detalii despre proiectul lui *Daniel Marincov si daca iti place ideea sa il ajuti cu un vot.

————————————————————————————————————————————–

…Si prezentarea Fauritorului de Vise pentru Pepsi suna cam asa:

Romanii de azi sunt buni informaticieni. Romanii de ieri sunt buni electronisti. Si romanii de alaltaieri sunt buni mecanici. Dar de ce lasam talentele sa se risipeasca in negura timpului si lumii largi ? Hai sa facem si la noi acasa ceva care sa ne uneasca si sa reuneasca romanii, vechi si noi, sub acelasi acoperis ! Propun deci realizarea unui atelier de mecatronica, disciplina care combina cele de mai sus. Asistati de strunguri, imprimante de obiecte si freze comandate de calculator, curiosii, studiosii si pasionatii isi vor putea ocupa timpul liber si nevoia de a fabrica lucruri vesele, utile sau valoroase pentru ei, cineva drag, cineva care are nevoie de ele sau cineva dispus sa ii recompenseze pentru asta. Nu va cerem pestele (obiecte) ci undita (unelte) si un vot pentru un vis !

Merita sa castige pentru ca :

implica tineri in activitati la coltul mesei in atelier nu al strazii in cartier

dar, cu munca din atelier poate ajunge sa infrumuseteze un cartier

aduce alaturi oameni care stiu si fac asta cu oameni care vor sa fac

sustine munca

– … cu forte proprii,

– … in echipa,

– … azi in Timisoara… maine… ?

te invata practic prin experimentare;

constand uneori pe modificarea unor obiecte gata facut;

aduce bucurie, da sentimentul de implinire personala, incredere si stima de sine;

poate da puterea unor copii defavorizati sa … dea cadouri ! ASTA chiar va atrage atentia asupra lor;

poate ajunge sa se autosustina financiar prin onorarea de comenzi, facand visul contagios si durabil.

 

Marincov Daniel Zoran

Eu sunt un programator (basic / pascal / delphi / flash / GCode) al carui vis este sa vada cum programarea lui sparge bariera virtuala si se manifesta in realitate. Chestia asta se poate manifesta de exemplu creand obiecte cu ajutorul unor utilaje comandate de calculator. Asa ca vreau sa deschid un atelier care sa contina aceste utilaje. Astfel as imbina toate (multele) pasiuni tehnice pe care le-am acumulat in timp, informatica, un pic de electronica si un pic de mecanica, artizanat, reutilizarea / reconditionarea de obiecte, dar si a unor componente sociale: cunoasterea de oameni cu interese comune, schimbul de cunostiinte intre cei ce stiu mai multe si cei ce vor sa invete mai multe, acordarea unei sanse altora care vor sa se ajute pe ei insisi etc.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Am aparut in presa online « Fauritorul de Vise

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.