Fauritorul de vise din Timisoara:)

1

Am primit de curand pe adresa de email a site-ului nostru o invitatie la vot pentru un proiect inscris in campania Pepsi de pe Facebook. Te invitam sa citesti detalii despre proiectul lui *Daniel Marincov si daca iti place ideea sa il ajuti cu un vot.

————————————————————————————————————————————–

…Si prezentarea Fauritorului de Vise pentru Pepsi suna cam asa:

Romanii de azi sunt buni informaticieni. Romanii de ieri sunt buni electronisti. Si romanii de alaltaieri sunt buni mecanici. Dar de ce lasam talentele sa se risipeasca in negura timpului si lumii largi ? Hai sa facem si la noi acasa ceva care sa ne uneasca si sa reuneasca romanii, vechi si noi, sub acelasi acoperis ! Propun deci realizarea unui atelier de mecatronica, disciplina care combina cele de mai sus. Asistati de strunguri, imprimante de obiecte si freze comandate de calculator, curiosii, studiosii si pasionatii isi vor putea ocupa timpul liber si nevoia de a fabrica lucruri vesele, utile sau valoroase pentru ei, cineva drag, cineva care are nevoie de ele sau cineva dispus sa ii recompenseze pentru asta. Nu va cerem pestele (obiecte) ci undita (unelte) si un vot pentru un vis !

Merita sa castige pentru ca :

implica tineri in activitati la coltul mesei in atelier nu al strazii in cartier

dar, cu munca din atelier poate ajunge sa infrumuseteze un cartier

aduce alaturi oameni care stiu si fac asta cu oameni care vor sa fac

sustine munca

– … cu forte proprii,

– … in echipa,

– … azi in Timisoara… maine… ?

te invata practic prin experimentare;

constand uneori pe modificarea unor obiecte gata facut;

aduce bucurie, da sentimentul de implinire personala, incredere si stima de sine;

poate da puterea unor copii defavorizati sa … dea cadouri ! ASTA chiar va atrage atentia asupra lor;

poate ajunge sa se autosustina financiar prin onorarea de comenzi, facand visul contagios si durabil.

 

Marincov Daniel Zoran

Eu sunt un programator (basic / pascal / delphi / flash / GCode) al carui vis este sa vada cum programarea lui sparge bariera virtuala si se manifesta in realitate. Chestia asta se poate manifesta de exemplu creand obiecte cu ajutorul unor utilaje comandate de calculator. Asa ca vreau sa deschid un atelier care sa contina aceste utilaje. Astfel as imbina toate (multele) pasiuni tehnice pe care le-am acumulat in timp, informatica, un pic de electronica si un pic de mecanica, artizanat, reutilizarea / reconditionarea de obiecte, dar si a unor componente sociale: cunoasterea de oameni cu interese comune, schimbul de cunostiinte intre cei ce stiu mai multe si cei ce vor sa invete mai multe, acordarea unei sanse altora care vor sa se ajute pe ei insisi etc.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.