Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ești programator? Învață copiii să codeze în acest weekend la MegaDojo Timișoara

0

Peste 500 de copii și tineri, cu vârste cuprinse între 7-17 ani sunt așteptați la MegaDojo Timișoara, cel mai mare eveniment de educație informală în domeniul programării care va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, la Restaurant Universitar Politehnica Timișoara.

1

MegaDojo este o inițiativă pornită de către CoderDojo Timișoara prin cele 13 centre de educație informală în programare, în colaborare cu Asociația BanatIT și împreună cu programul Timișoara – Capitala Tineretului din România (TCTR), cuprinzând diverse activități cu scopul de a încuraja performanța, colaborarea și creativitatea participanților.

În Timișoara activează 13 centre de educație informală în domeniul programării care organizează, în fiecare sâmbătă, cursuri gratuite orientate pe diverse tehnologii de viitor. Acesta este primul eveniment de anvergură din România implementat de către centrele CoderDojo din zona metropolitană Timișoara.

Organizatorii MegaDojo Timișoara sunt în căutare de 100 de specialiști și practicanți de tehnologii IT care să mentoreze participanții pe parcursul evenimentului. Printre tehnologiile dezvoltate în cadrul acestui eveniment se numără: Scratch, Tehnologii Web, Algoritmică (Java, C, C++, C#, Python, Ruby), Design/Procesare Imagine, Game Development și Hardware (Arduino, RaspberryPi, Robotică).

Programul MegaDojo cuprinde activități dintre cele mai diverse, printre care amintim: ateliere de programare, workshop-uri, concursuri supriză și prezentări de proiecte de tehnologie. De asemenea, MegaDojo va include și activități orientate către promovarea TCTR către publicul larg precum competiții de proiecte web, jocuri și design.

Participarea este gratuită.

Înscrierea voluntarilor se face pe pagina https://megadojotimisoara2016.eventbrite.com/

Organizatori: CoderDojo Timișoara, prin cele 13 implementări ale sale, în colaborare cu Asociația Banat IT, alături de Timișoara – Capitala Tineretului din România.

Parteneri: Universitatea Politehnica Timisoara, Timisoara Startup Hub, Digital Mushroom

Sponsori: HELLA Romania, FNT GmbH, Crossover

Despre CoderDojo

CoderDojo, comunitatea globală de cluburi de programare non-profit, a apărut din dorința de a le oferi copiilor și tinerilor acces la magia din spatele tehnologiei care este tot mai prezentă în aproape tot ceea ce ne înconjoară.

În Zona Metropolitană Timişoara, CoderDojo se desfăşoară în 13 locații din Timişoara, Dumbrăviţa, Moşniţa-Noua, Giroc şi Săcălaz, unde organizatorii asigură condițiile propice pentru ca, săptămânal, aproape 350 de copii să învețe programare, într-un mod eficient și prietenos și cu costuri cvasi-nule.

Aflați mai multe pe website: http://megadojo.coderdojo.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.