Emoții în Arena “Toni Alexe” la Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3

0

În “Arena Toni” Alexe din Oradea, o sală plină de emoții pentru iubitorii de baschet, s-a încheiat miercuri seara Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3 – faza regional Oradea.

La fel ca și în celelalte etape de la București și Sibiu, cei mai buni studenți baschetbaliști ai universităților românești – Universitatea din Oradea, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, Universitatea Petroșani, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Universitatea Politehnică Timișoara s-au luptat pentru a ajunge în Turneul Final de la București din 14-17 mai.

Carmen Tocală, președinta Federației Române de Baschet, a spus pentru Student Sport: “Ne propunem să creştem sportul şi interesul pentru mişcare în segmentul universitar. Dacă nu vom ajunge la un campionat precum campionatul universitar de baschet universitar (NCAA), în mod sigur vom ajunge la o competiţie interesantă şi atrăgătoare”. Interesantă și atrăgătoare au găsit-o și profesorii și participanții, care s-au declarant încantați de organizare.

Cel mai bun jucător a fost declarat Torok Roland de la Universitatea din Oradea și cea mai bună jucătoare Filip Iulia de la Universitatea Politehnică Timișoara. Rezultatele au fost următoarele, primele dou[ clasate calificându-se pentru etapa următoare:

 

Baschet masculin

I Universitatea din Oradea

II Universitatea de Vest Timișoara

III Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu

 

 

Baschet feminin

I Universitatea Politehnică Timișoara

II Universitatea de Vest Timișoara

III Universitatea de Medicină și Farmacie  „Victor Babeș” din Timișoara

Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3 este organizat de Asociaţia Student Sport România, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului prin Federația Sportului Școlar și Universitar, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Federaţia Română de Baschet. La Oradea, parteneri au fost Universitatea din Oradea, Consiliul Județean Bihor, Primăria Municipiului Oradea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează