Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Elevii din mediul rural, pe primul loc la BAC: Rata de promovare de 82% într-un program al World Vision România

0

Bucureşti, 6 iulie. Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din 2021 a elevilor din mediul rural din programul Vreau în clasa a 9-a, derulat de Fundația World Vision România, este de 82%, cu peste 14,2% mai mare decât cea națională (67,2%) şi cu 18,5% mai mare decât promovabilitatea din mediul rural (63,5%). Trebuie însă ţinut cont de faptul că această promovabilitate provine dintr-o rată de înscriere de numai 77% la nivel naţional, în timp ce în programul World Vision rata de înscrieren la Bacalaureat a fost de 98%.

Cele mai mari emoţiile le-am avut la limba română, însă am făcut multe teste în prealabil şi m-am simţit pregătită. Astăzi a început perioada de înscrieri pentru Facultatea de Medicină. Acolo vreau să ajung, îmi doresc tare mult să fiu medic cardiolog, să ajut şi să aduc bucurii în viaţa familiilor pe care le întâlnesc.”, a declarat Ioana, o elevă dintr-un sat din Vâlcea.

Din păcate, statisticile din mediul rural arată astfel: aproape 1 din 2 copii sunt supuși riscului de sărăcie și excluziune socială şi 70% renunţă la şcoală după liceu. Peste 44% dintre copiii de până la 15 ani sunt analfabeţi funcţionali şi doar 4,3% dintre elevii din mediul rural obţin medii peste 9 la Bacalaureat.

Elevii din programul Vreau în clasa a 9-a sunt copii fără posibilităţi materiale din satele României, care îşi doresc foarte mult să înveţe. Concret, Vreau în clasa a 9-a le oferă burse lunare, care acoperă pe de o parte nevoile de bază ale acestora (transport, cazare, mâncare), însă extrem de important le formează copiilor abilităţi de viaţă independentă prin participare în programe de consiliere vocaţională şi activităţi de dezvoltare personală, programe de internship şi stagii de practică oferite de companiile partenere, voluntariat şi implicare civică, activităţi de mentorat, activităţi culturale şi tabere de vară pe diferite tematici.

În acest an şcolar, peste 150 de voluntari au susţinut peste 2.000 de sesiuni de meditaţii, elevii au participat la sesiuni de consiliere vocaţională şi, în plus, psihologii din program au susţinut 2.400 de şedinţe de consiliere individuală. În primele luni de pandemie elevii din proiect care nu au putut să-şi continue educaţia online pentru că nu au avut infrastructură digitală au primit tablete, laptopuri sau telefoane performante din parte donatorilor.

Într-un an în care mai bine de un sfert dintre copii nici măcar nu s-au înscris la Bacalaureat, concluzia este clară: am pierdut mulți posibili absolvenți doar pentru că statul a rămas restant la investiția în educație. Copiii din mediul rural au nevoie de un pachet de servicii personalizate pentru a le oferi şansa construirii unui viitor mai bun. Programul Vreau în clasa a 9-a are uriașul merit de a le da șanse egale acestor copii, să fie pe aceeași scară cu cei din București, Cluj, Țimișoara etc.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România

World Vision România a lansat pe 1 iulie campania de strângere de fonduri sub egida #Ameritat pentru extinderea programul Vreau în clasa a 9-a Astfel, cei care doresc să doneze pentru a le oferi copiilor din mediul rural șansa de a-și împlini visurile mergând la liceu – și poate mai departe, la facultate – o pot face la acest link sau trimițând un SMS în valoare de 2 euro la numărul 8845, cu textul LICEU.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.

Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.

World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 22 udeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate, şi de la oraş, de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu accent pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează, astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc.

Prin proiectele realizate, World Vision are ca misiune transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa împlinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro

http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

http://blog.worldvision.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.