Elevii constănțeni din clasele primare expun în premieră machete de arhitectură

0

Expoziția va avea loc în perioada 3-7 iunie 2015, în incinta Maritimo Shopping Center, cu sprijinul producătorului german de zidărie termoizolantă YTONG

DSC00161

Asociația De-a Arhitectura a provocat 200 elevi din șapte clase primare din județul Constanța să realizeze machete pentru un oraș imaginar, activitate prin care aceștia pot aplica cunoștintele și deprinderile dobândite în cadrul cursului “De-a arhitectura în orașul meu 2014-2015”. Expoziția machetelor va marca finalizarea opționalului și se va desfășura în săptămâna dedicată Zilei Internaționale a Copilului. Una dintre surprizele din cadrul acestui vernisaj constă în posibilitatea oferită copiilor vizitatori de a picta cu mâinile un perete complet alb, realizat din blocuri de zidărie YTONG.

“Arhitectura îi ajută pe copii să-și dezvolte spiritul de observație, creativitatea, simțul spațial și cultura vizuală. De asemenea, în timpul unui an școlar copiii învață să comunice și să lucreze în echipă. Elevii sunt foarte implicați la aceste cursuri, iar lucrările realizate de ei sunt o dovadă a talentului acestora”, a declarat Corina Croitoru, membru fondator de-a arhitectura.

Expoziția se va deschide publicului larg, pe 3 iunie 2015, începând cu ora 16:00. Alături de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 29 ,,Mihai Viteazul”, din Constanța vor participa elevii Școlii Gimnaziale Nr. 39 ,,Nicolae Tonitza”, precum și elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 ,,George Enescu”, din Năvodari.

“YTONG are o tradiție în susținerea educației de arhitectură. Experiența dobândită în proiectele de până acum și interesul manifestat de copii ne determină să fim încrezători că generația viitoare va milita pentru un mediu construit de calitate. Ne-am dorit să fim alături și de copiii din Constanța în familiarizarea lor cu noțiuni importante de arhitectură și urbanism în cadrul anului școlar”, a declarat Georgiana Stanciu, Coordonator Marketing Xella RO, producătorul blocurilor YTONG.

Expunerea machetei orașului imaginat de elevi este produsul îndemânării, priceperii, aplicării cunoștințelor și deprinderilor dobândite sub îndrumarea cadrelor didactice și a arhitecților voluntari Ana Maria Olteanu, Gabriela Bărbulescu, Luiza Tănase, Alina Mihalache, Elena Blidea, Oana Șerbănescu și Ștefan Baltă, care au reușit să le aprindă imaginația, dorința de explorare și documentare.

După vernisajul expoziției, când fiecare clasă își va prezenta munca concretizată în realizarea unui oraș imaginar în miniatură, machetele vor putea fi admirate timp de o săptămână în incinta Maritimo Shopping Center.

Despre De-a arhitectura

De-a arhitectura este o asociaţie care își propune dezvoltarea și promovarea educației de arhitectură și mediu construit, prin predarea în școli de stat și private a cursurilor de arhitectură pentru copii. Asociaţia a fost creată de arhitecţi români: Mina Sava, Vera Marin,  Eliza Yokina, Corina Croitoru, Claudia Pamfil și Miruna Grigorescu. Împreună cu Filiala Teritorială  Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România şi în parteneriat cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Universitatea Bucureşti,  Asociaţia de-a arhitectura a dezvoltat un program cultural care include un program educaţional numit „de-a arhitectura în oraşul meu”. Acesta este un curs de cunoştiinţe de arhitectură şi mediu construit pentru clasele III-IV, ce poate fi utilizat pentru materia opţională. Pentru anul școlar 2015-2016 cursul se va desfășura în 120 de clase din 15 orașe, fiind predat de arhitecții învățători.

Despre Xella

Xella este cel mai important producător mondial de materiale de construcții pentru zidărie din domeniul betonului celular autoclavizat. Grupul are 90 de fabrici și numeroase centre de vânzare ȋn 30 de țări. Ȋn România, Xella a inaugurat în anul 2010, la Ploiești, cea mai modernă unitate de producție de blocuri de zidărie tip BCA din Europa de Est, în urma unei investiții greenfield de 32 mil EUR. Cu focus pe inovație continuă și calitate în construcții, Xella produce și comercializează în România zidărie premium din BCA sub marca YTONG, iar din 2013 și produse termoizolatoare minerale sub marca Multipor.

www.de-a-arhitectura.ro

www.ytong.ro (sisteme complete de zidărie termoizolantă)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează