Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educaţie nonformală prin proiectul EVS CREW

0

În perioada Septembrie 2011 – Iulie 2012 Asociația Dezvoltarea Resurselor Pentru Toți – DREPT a implementat proiectul EVS CREW, proiect finanțat de Comisia Europeană și derulat în cadrul Programului Tineret în Acțiune, Acțiunea 2, Serviciul European de Voluntariat.

Proiectul  s-a derulat cu implicarea unui număr de 9 voluntari din Germania, Franţa, Italia, Portugalia, Austria, Letonia și Serbia și a urmărit să dezvolte programe de educație nonformală dedicate copiilor și tinerilor din Arad, Curtici și Zimandcuz.

Stagiile voluntarilor au generat beneficii multiple, atât asupra comunităților în care s-au derulat activitățile, cât și asupra voluntarilor, întrucât Serviciul European de Voluntariat reprezintă în primul rând un serviciu de învățare nonformală pentru cei implicați. Nu doar activitățile curente în centrele de copii partenere în proiect au fost derulate cu entuziasm de către voluntari, ci și activități suplimentare care au avut ca scop promovarea voluntariatului și a învățării interculturale. Dintre evenimentele cu un impact puternic în comunitate putem evidenția sesiunile de conversație în limba franceză derulate în parteneriat cu ceainăria Ahmad Tea House, serile interculturale desfășurate la KF și diverse evenimente, organizate de Primăria Arad sau alte instituții sau organizații arădene, în care voluntarii s-au implicat.

Dialogul cu membri echipei de proiect a reliefat rezultatele multiple ale muncii voluntarilor între care se evidențiază broșura finală a proiectului care rezumă întreaga experiență a stagiilor de voluntariat și un film realizat de către voluntari.

Serviciul European de Voluntariat este un serviciu prin care tinerii pot face stagii de voluntariat într-o altă țară din Uniunea Europeană, din vecinatatea UE sau într-o altă țară parteneră din lume. Pot ajuta, pot schimba și se pot implica într-o altă comunitate, învățând, în același timp lucruri despre o altă cultură cât și despre ei înșiși. Promoveaza implicarea, toleranța între tineri, diversitatea și credinta ca poți schimba lucrurile, oriunde ai fi. Serviciul European de Voluntariat reprezintă o experienta unică în viata unui tânar care dorește să-și îmbogățească propria cultură și să cunoască alți oameni.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.