Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educația ne privește pe toți, dezbatere @ Timișoara

0

Educația ne privește pe toți – Dezbatere privind asigurarea și evaluarea calității în învățământul preuniversitar.

14902706_338154396539384_2139509984790872801_o

Organizația Inițiativă în Educație, inEDU, invită întreaga comunitate a celor care activează în educație, precum și pe toți cei interesați de a contribui la îmbunătățirea sistemului educațional din România, la evenimentul ”Educația ne privește pe toți – Dezbatere privind asigurarea și evaluarea calității în învățământul preuniversitar”.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a lansat în dezbatere publică standardele și metodologia de evaluare și asigurare a calității pentru învățământul preuniversitar. Acestea au fost elaborate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), iar propunerile către minister pot fi făcute până în data de 9 noiembrie.

În acest context, ne propunem să aducem laolaltă reprezentanți ai comunității timișorene și să facilităm discuțiile pe marginea celor două propuneri de acte normative. Concluziile acestor discuții se vor concretiza într-o serie de propuneri de completare, modificare și corectare a celor două proiecte de acte normative, astfel încât să adreseze cât mai bine nevoile actorilor implicați și să reflecte viziunea comunității locale despre educație.

Dezbaterea va avea loc luni, 7 noiembrie de la ora 18:00 la sediul INCUBOXX și vom discuta atât documentele lansate în dezbatere de către de Minister cât și principiile ce stau la baza lor, principii precum: bunăstarea elevului, incluziune, orientarea spre rezultatele învățării, creșterea accesului la educație, parteneriat cu comunitatea.

Dna. Delia Gologan, Director de cabinet al Secretarului de Stat privind Asigurarea și Evaluarea Calității în Învățământ în cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, ne va fi alături pe durata întregului eveniment, ne va povesti despre parcursul acestor documente, ne va vorbi despre ce aduc ele nou și viziunea pe care o propun pentru un sistem educațional de calitate.

Prin acest eveniment, ne dorim să încurajăm implicarea informată a fiecaruia dintre noi în deciziile publice, în calitatea noastra ca cetățeni activi și să creștem gradul de informare cu privire la forma în care funcționează procesul educațional în România.

Pentru participare, vă invităm să completați formularul de înscrie de pe evenimentul de la linkul de mai jos, ce se gasește pe pagina de facebook Inițiativă în Educație. De asemenea, daca nu puteți participa în cadrul evenimentului, dar aveți o propunere asupra standardelor sau a metodologiei de asigurare și evaluare a calității în învățământul preuniversitar, ne-o puteți scrie în cadrul aceluiași formular și noi ne angajăm să o integrăm alaturi de restul propunerilor către Ministerul Educației.

Propunerile pot veni din partea oricărui membru al societății, fie părinte, profesor, elev, student, sau pur și simplu persoană interesată să contribuie în acest domeniu.

Decizia ce vizează principiile calității în învățământ merită să fie una în care participăm activ pe parcursul procesului de consultare. Educația ne privește pe toți, și e nevoie de implicarea fiecăruia dintre noi pentru a construi împreună societatea pe care ne-o dorim.

Acesta este linkul către eveniment:

https://www.facebook.com/events/2018127395150258/

Vă așteptăm alături de noi, luni, 7 noiembrie de la ora 18:00 la sediul INCUBOXX.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.