Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Educația financiara a copiilor incepe de acasa pentru ca părinții să nu fie văzuți ca bancomat pentru copiii lor

0

Parenting financiar reprezintă un proiect marca: Psihologia banilor adresat părinților care își doresc să facă educație financiară copilului/copiilor lor, dar nu știu de unde să înceapă ori au început, dar nu știu ce să facă mai departe și să optimizeze, vor să aibă susținerea unui profesionist.

Ședința de parenting financiar se adresează părinților care au copii cu vârsta începând de la 3 ani. Părinții care au copii mai mici de 3 ani pot beneficia de ședința de parenting financiar, dar nu pot începe educația financiară a copilului decât de la vârsta de 3 ani.

Ședințele vor fi susținute de către Roxana Bucur, planificator și consultant financiar independent. Expertiza Roxanei în domeniul educațional o reprezintă specializarea în Științele Educației, pedagogii alternative și experiența de pedagog în sistemul de învățământ tradițional, proiectând activități moderne de predare-învățare-evaluare.

Roxana este o persoană economă, cum îi place să se descrie din punct de vedere financiar, a învățat să economisească de la vârsta de 5 ani și o face și în ziua de astăzi, dar și investește în piața din România și este adepta principiului de a da mai departe ceea ce ea a învățat. Consideră că tinerele generatii vor putea beneficia de mult mai multe oportunități dacă maniera de creștere și educație conferă caracter real, aplicativ.

Ce este parentingul financiar?

Parentingul financiar reprezintă un ansamblu de bune practici cu privire la creșterea și dezvoltarea copilului în manieră optimă: academică – emoțională – spirituală din punct de vedere al relației cu banii. Parentingul financiar este o sferă de creștere a copilului care vizează domeniul financiar ca parte integrată din viața noastră, a tuturor cu scopul de a crea premisele fertile pentru adulții de mâine, capabili să se adapteze prosperi nevoilor și dorințelor lor și a contextelor economice.

De ce parenting financiar?

Înainte de toate trebuie să acceptăm că parentingul a venit ca o alternativă la creșterea copiilor în manieră ”comunistă”. Parentingul vizează nu doar creșterea (așa cum orice plantă crește; ”de la sine” cu resurse minimale), ci include și dezvoltarea; aceasta fiind maniera capitalistă, democratică integrând laturile vieții complexe ale ființei umane.

Parentingul financiar este maniera modernă de creștere a copilului, în care banii nu lipsesc. Acum, datorită schimbărilor contextuale: tehnologice, economice creșterea și educația copiilor nu mai au aceleași valențe ca pe vremea părinților noștri. Idealul educațional s-a schimbat de la ”o personalitate multilateral dezvoltată” la ” dezvoltarea liberă, integrală și armonioasă a individualității umane și a personalității autonome și asumarea unui sistem de valori care să asigure împlinirea și dezvoltarea personală, cât și a spiritului antreprenorial pentru participarea cetățenească activă în societate, pentru incluziunea socială și ocuparea unui post pe piața muncii”.

Ce vei obține în urma ședinței de parenting financiar?

  • Vei afla cum să îi asiguri copilului tău un viitor prosper, capabil să se adapteze în câmpul muncii, să producă valoare atât pentru el, cât și pentru societate, bucurându-se de roadele muncii sale la maximum alături de familia sa

  • Vei afla cum să crești un copil care să identifice oportunitatile financiare

  • Vei afla care sunt activitățile potrivite pentru copilul tău pentru a îl educa din punct de vedere financiar

  • Vei afla cum îi vei crește stima de sine, disciplina, motivația intrinsecă prin intermediul educației financiare

  • Vei afla cum să nu ai parte de episoadele de răsfăț în centrul magazinului sau în parcul de distracții

  • Vei afla cum să îți răsfeți copilul fără să îl transformi într-un narcisist care să considere că totul i se cuvine

  • Vei afla cum să crești un copil inteligent financiar și emoțional, dezvoltând emoții pozitive despre sine și capacitățile copilului tău.

  • Vei afla ce informații să îi oferi, în ce manieră și ce activități să desfășori cu copilul tău pentru a îl educa din punct de vedere financiar în funcție de vârsta lui.

Ce pierzi dacă nu crești copilul în manieră financiară?

În primul rând pierde copilul tău. Ce se va întâmpla cu el?

X Copilul tău va crește în conflict cu banii și munca sa

X Copilul va ajunge să crească cu frustrări ori excese dăunătoare pe termen lung

X Copilul nu va înțelege cum funcționează banii, ceea ce îl face să îi piardă de-a lungul timpului

X Copilul va cere și i se va părea normal să primesca totul, altfel stima de sine se va ruina.

X Copilul tău, adult fiind va apela lunar la finanțele tale, neputând să-și gestioneze cheltuielile, dacă nu își creează comportamente sănătoase din punct de vedere financiar

X Copilul tău va cădea pradă consumerismului și a metodelor paguboase de îmbogățire, pierzând bani și timp din viața sa de tânăr, adult

Înscrierile se fac la adresa de e-mail: info@psihologiabanilor.ro cu subiectul: ”sedinta de parenting financiar – romanie pozitiva” pentru a beneficia de un cadou: sedinta gratuita de planing financiar

Ședința de parenting financiar implică o sesiune de 1 oră, pe Skype, la costul de 100 de lei.

Ședința se va stabili în baza completării unui formular, astfel încât informațiile oferite în cadrul ședinței să fie unele personalizate (în baza specificului copilului: de vârsta, sex și interese, precum și a personalității acestuia).

Plasa ședinței se face în avans 50% odată cu trimiterea formularului completat, iar a doua parte, din costul ședinței, după încheierea ședinței de parenting financiar.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.