Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

EcoStuff România începe pregătirea ediției 2014 a concursului „Scoala Zero Waste”

0

 EcoStuff România împreună cu partenerul concursului “Școala Zero Waste” 2013 – Continental Corporation, prin prof. dr. Christian von Albrichsfeld, director general Continental Automotive Romania și manager cercetare și dezvoltare Continental România, au facut vineri o vizită școlii câștigătoare, din Moșnița Veche pentru a vedea cât de util le este celor mici premiul oferit.

1

”Compania noastră se angajează mereu în activități ecologice, iar o asemenea activitate care susține educația copiilor este foarte importantă. Am participat la acest proiect tocmai pentru că înțelegem faptul că generația tânără trebuie implicată în activități de protejare a mediului deoarece ea reprezintă viitorul. Prin intermediul lor atingem și celelalte generații care nu sunt atât de familiarizate cu noile tendințe. Noi suntem parteneri și la fiecare ediție de Let’s Do It, Romania!, nu doar în Timișoara, ci în toate orașele unde avem locații”, a declarat prof. dr. Christian von Albrichsfeld, director general Continental Automotive Romania și manager cercetare și dezvoltare Continental România.

Premiul cel mare câștigat de Școala Primară Moșnița Veche a fost o tablă interactivă. Cu ajutorul acesteia elevii pot viziona documentare, pot participa interactiv la lecții sau pot naviga pe internet.

“Tabla este folosită în principal în cadrul orelor de istorie, de geografie și de științe. Indiferent că e vorba despre captarea atenției, despre predarea efectivă sau despre evaluare, dacă profesorul își concepe bine lecțiile, poate fi folosită foarte bine și la orele de matematică, la predarea geometriei, la orele de limba și literatura română și la lectură.”, spune Mihaiela Alieta Torumba, învățător la șscoala primară din Moșnița Veche.

 

Vizita la școala câștigătoare a fost primul pas în pregătirea ediției din 2014 a concursului “Școala Zero Waste”, pentru care  organizatorii își doresc mai mulți participanți și mult mai multe premii pentru micii eco-eroi.

EcoStuff Romania speră ca până la finele lunii Ianuarie 2014 să aibă deja stabilite premiile precum și partenerii ediției 2014 a concursului „Școala Zero Waste”. Invită pe aceasta cale toate companiile care doresc să afle mai multe informații despre concurs sau care doresc să sprijine organizarea lui să ia legătura cu EcoStuff Româniascoalazerowaste@ecostuff.ro .

La concursul de educație ecologică și de colectare selectivă “Școala Zero Waste” 2013, destinat elevilor din școlile din Judetul Timiș desfășurat în perioada  15 Aprilie – 31 Mai au participat 25 de școli însumând 6319 elevi. În cele 6 saptămâni de concurs au fost colectate 60,45 tone deșeuri reciclabile. Concursul dă posibilitatea elevilor și școlilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și în același timp să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs.

Pentru mai multe informații:

Email: scoalazerowaste@ecostuff.ro

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/ecostuff.romania

6

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.