Drepturile studenților străini în România

0

Studenții străini din state non-UE din cadrul Universității “Politehnica” din Timișoara sunt așteptați să participe la întâlnirea “Drepturile studenților străini în România”.

Evenimentul este organizat de Liga Studentilor din Facultatea de Mecanică Timișoara și Centrul de Informare pentru Străini Timișoara. Acesta va avea loc joi, 07 aprilie 2011, orele 18:00 în sala 196 a Facultății de Mecanică, bvd. Mihai Viteazu, nr. 1.

Centrul de Informare pentru Străini s-a deschis în 1 noiembrie 2010 și face parte dintr-o rețea de 15 centre în toata țara. Proiectul este finanțat din Fondul European de Integrare a Resortisantilor Țărilor Terțe – Programul Anual 2009 și este implementat de Organizația Internațională pentru Migrație – Misiunea în România.

Asociația Serviciul APEL, prin Centrul de Informare pentru Străini din Timișoara, pune la dispoziția străinilor informații adaptate nevoilor lor privind drepturile pe care le au în România, respectiv: dreptul la un loc de muncă, dreptul la o locuință, dreptul la asistența medicală, asistența socială și asigurări sociale, dreptul la educație, dreptul la servicii de acomodare culturală și învățarea limbii române, în vederea facilitării accesului nediscriminatoriu la servicii și bunuri publice.

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara (LSFMT) este prima organizație studențească înființată pe 18 noiembrie 1989 și căpătând personalitate juridică în 18 februarie 1990. Organizația este apolitică, non-guvernamentală și non-profit. Scopul ei este de reprezentare a drepturilor și intereselor studenților și implimentare de proiecte pentru tineri. LSFMT este membru fondator al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și al Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnica Timișoara (COSPol).

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează