Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Drepturile studenților străini în România

0

Studenții străini din state non-UE din cadrul Universității “Politehnica” din Timișoara sunt așteptați să participe la întâlnirea “Drepturile studenților străini în România”.

Evenimentul este organizat de Liga Studentilor din Facultatea de Mecanică Timișoara și Centrul de Informare pentru Străini Timișoara. Acesta va avea loc joi, 07 aprilie 2011, orele 18:00 în sala 196 a Facultății de Mecanică, bvd. Mihai Viteazu, nr. 1.

Centrul de Informare pentru Străini s-a deschis în 1 noiembrie 2010 și face parte dintr-o rețea de 15 centre în toata țara. Proiectul este finanțat din Fondul European de Integrare a Resortisantilor Țărilor Terțe – Programul Anual 2009 și este implementat de Organizația Internațională pentru Migrație – Misiunea în România.

Asociația Serviciul APEL, prin Centrul de Informare pentru Străini din Timișoara, pune la dispoziția străinilor informații adaptate nevoilor lor privind drepturile pe care le au în România, respectiv: dreptul la un loc de muncă, dreptul la o locuință, dreptul la asistența medicală, asistența socială și asigurări sociale, dreptul la educație, dreptul la servicii de acomodare culturală și învățarea limbii române, în vederea facilitării accesului nediscriminatoriu la servicii și bunuri publice.

Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara (LSFMT) este prima organizație studențească înființată pe 18 noiembrie 1989 și căpătând personalitate juridică în 18 februarie 1990. Organizația este apolitică, non-guvernamentală și non-profit. Scopul ei este de reprezentare a drepturilor și intereselor studenților și implimentare de proiecte pentru tineri. LSFMT este membru fondator al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și al Convenției Organizațiilor Studențești din Politehnica Timișoara (COSPol).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.