Dino Parc Râșnov susține educația și se implică în programele Școala Altfel și Săptămâna Verde 

0

În perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, oferă elevilor și profesorilor din instituțiile de învățământ școlar și preșcolar din România pachete speciale cu activități gratuite, în cadrul programelor naționale Școala Altfel și Săptămâna Verde. 

După succesul de anul trecut, când peste 50.000 de elevi și cadre didactice au vizitat parcul în cadrul celor două programe, anul acesta, Dino Parc Râșnov, alături de partenerul său, Europa FM, oferă intrare liberă cadrelor didactice și 3 activități gratuite pentru elevi la alegere dintre: 

  • Traseu de aventură pentru tot grupul;
  • Acces la Cinema 9 D pentru tot grupul;
  • O plimbare cu Dino Trenuletul pentru tot grupul;
  • Un tur ghidat tematic, la alegere dintre cel dedicat dinozaurilor și cel dedicat arborilor care se face alături de un dendrolog pentru prezentarea și recunoașterea speciilor de arbori și arbuști din parc; 
  • O activitate de tipul Dino Hunt pe un traseu interactiv sau Olimpiada Dinozaurilor –  o serie de întrebări despre dinozauri, sub formă de joc educativ, la care elevii trebuie să răspundă după finalizarea plimbării în parc pentru a primi insigna și diploma de paleontolog;
  • Acces în Labirintul cu Lasere pentru tot grupul;
  • Atelier de pictură pentru tot grupul; 

Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râșnov, a declarat că „în anul școlar 2022-2023 ne-au trecut pragul peste 50.000 de elevi și cadre didactice în perioada celor două programe naționale. A fost o bucurie să vedem că parcul nostru poate fi un mediu excelent pentru învățare și ne dorim să rămânem un partener strategic în demersul pentru educație a noilor generații de școlari și preșcolari. Tocmai de aceea, colaborarea noastră cu instituțiile de învățământ va continua și în acest an școlar. Muzeul nostru în aer liber îi așteaptă pe profesorii și elevii pasionați de paleontologie, științele ale naturii și ecologie cu pachete special create pentru ei, dar și cu o doză bună de distracție”. 

În vizita la Dino Parc Râșnov, elevii și cadrele didactice se pot bucura de un traseu de 4 hectare, cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală, realizați după ultimele descoperiri paleontologice, expoziții științifice naționale și internaționale unice în România, un terrarium cu reptile vii, o zonă dedicată dinozaurilor ce au trăit pe teritoriul României, în Țara Hațegului – pentru prima oară reconstituiți în mărime naturală la Dino Parc Râșnov, un vulcan ce simulează o erupție naturală și o platformă de cutremure ce exemplifică trei tipuri diferite de cutremure, un amfiteatru în aer liber cu ecran mare unde cadrele didactice se pot conecta și pot ține lecții într-un mediu antrenant. 

Toate expozițiile și exponatele din cadrul Dino Parc Râșnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali.

Mai multe detalii despre pachete pot fi aflate de pe site-ul parcului: https://dinoparc.ro/scoala-altfel-si-saptamana-verde-printre-dinozauri/. Programările pot fi făcute de către cadrele didactice interesate, contactând direct reprezentanții Dino Parc Râșnov la telefon: 0741 208 703 sau prin e-mail: info@dinoparc.ro 

Despre Dino Parc Râșnov

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber. Are o suprafață de 4 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală și multe activități pentru cei mici și cei mari. Parcul este situat în top 50 destinaţii pentru copii şi familii din Europa şi în top 10 cele mai vizitate locuri din România conform Google Maps. În 2023 a câștigat Marele Premiu la Categoria Parcuri de Distracție și Aventură și Marele Câștigător al Premiului Telespectatorilor în competiția națională Destinația Anului. 

Informații suplimentare se pot găsi și pe paginile oficiale: www.dinoparc.ro și facebook.com/dinoparcrasnov   

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.