Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dincolo de cuvinte

0

Biroul de Informare al Parlamentului European în România în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a lansat cea de –a  IX a ediţie a concursului EUROSCOLA 2016, cu titlul Criza refugiaţilor într-o Europă a valorilor.

Colegiul Naţional Pedagogic Constantin Brătescu din Constanţa s-a înscris în acest concurs şi a derulat activităţi în perioada 1 iunie – 9 octombrie 2016, au fost implicaţi 24 de elevi şi doi profesori.Echipa a realizat o campanie de informare la nivelul şcolii a elevilor cu privire la rolul şi valorile promovate de instituţiile europene, precum şi problema migraţiei în Europa secolului XXI, au organizat activităţi în colaborare cu CJRAE şi Crucea Roşie, filiala Constanţa.

dsc04643

Elevii noştri au stabilit responsabilităţile în cadrul echipei, au creat scenariul piesei, au pregătit recuzita, au avut diferite roluri actori, regizor, scenarist, costumier, operator.

Pe 7 octombrie 2016, ora 18,30, în sala de spectacol a Colegiului,  elevii au pus în scena piesa originală  Dincolo de cuvinte, creată de elevi, având ca subiect problema migraţiei şi criza umanitară cu care se confruntă Europa, astăzi. Gestionarea eficace a problemei migraţiei reprezintă o provocare la care construcţia europeană trebuie să răspundă pe mai multe planuri, iar fenomenul migraţiei să fie abordat sub toate aspectele: stabilitate, drepturile omului, securitate, gestionarea crizelor, aspecte umanitare. La prezentarea piesei de teatru au participat doamna inspector Anca Dragomir, ISJ Constanţa, doamna profesor psiholog  Mirela Căpăţînă, de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, reprezentanţi Crucea Roşie Constanţa, Călin Andrei şi Mustaţă Cătălina, profesori şi elevi din Colegiu, dar şi alte licee constănţene. În cadrul acestui proiect elevii noştri au învăţat despre funcţionarea instituţiilor europene, criza refugiaţilor, combaterea terorismului, ajutor umanitar, solidaritate, responsabilitate comună.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.