Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Dezbaterea publică ,,Școala altfel. Tot educație”, ajunge la Timișoara

0

Fundația Noi Orizonturi împreună cu grupul de lucru Şcoala Altfel. TOT educaţie! vrea să propună Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECS) soluţii de îmbunătățire a programului Școala Altfel.

Afis-Dezbatere 14 ianuarie Timisoara
Dezbaterea este organizată la Timișoara de ONG-ul ,,Inițiativă în Educație” și va avea loc joi, 14 ianuarie, de la ora 17.30 la City Business Center, Corp D ( Piaţa700).

În urma unui proces de consultare a factorilor interesați, s-a constituit grupul de lucru Școala Altfel. Tot educație!. Pornind de la nevoile din teren colectate în timpul cafenelelor publice de către profesioniștii care lucrează în domeniul educației și cu sprijinul experților, consultați de Fundația Noi Orizonturi, s-au formulat principalele direcţii. Documentul de poziție se poate citi pe site-ul (https://scoalaltfel.wordpress.com/category/pozitia-noastra/).

Îmbunătățirea aspectelor propuse de Fundația Noi Orizonturi, in urma consultării publice, va crea cadrul necesar pentru ca programul -Școala Altfel- să ofere posibilitatea:
– Elevilor să-și exploreze interesele, să (re)descopere motivația de a învăța, să învețe să învețe și să-și îmbunătățească relația cu profesorii și colegii;
– Școlilor/colectivului școlar să-i implice pe elevi în luarea deciziilor și să organizeze activități practice de învățare, în colaborare cu actori din comunitate;
– Școlilor/colectivului școlar să testeze abordări inovatoare ale învățării și să le transfere în activitatea de pe tot parcursul anului;
– Comunității să se implice în viața școlii și să contribuie la educația copiilor și tinerilor;
– Consolidării relației dintre școală-elev-familie-comunitate.

La eveniment sunt invitaţi să participe părinți, cadre didactice, psihologi, pedagogi, presa locală, reprezentanți din mediul ONG și toate persoanele direct interesate de educaţie, care își doresc ca proiectul -Școala altfel- să aibă rezultate mai bune și impact în comunitate.

Vă așteptăm joi, 14 ianuarie, de la ora 17.30 la City Business Center, Corp D la o dezbatere unică în Timișoara.

Programul evenimentului:
17.30-17.45: Cafea de bun venit!
17.45-18.15: Propuneri legate de îmbunătăţirea programului Şcoala Altfel
18.15- 20.00 Dezbateri: Soluţii pentru o altfel de -Şcoala Altfel-

Campanie de advocacy implementată în cadrul proiectului Educaţia nonformală. TOT educaţie!, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Despre autor

avatar

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii. Fundaţia Noi Orizonturi îşi doreşte o lume în care toţi tinerii se implică pentru binele comun al tuturor şi simt că pot face o diferenţă în societate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.