Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Delta Dunarii – mai bine pregatita pentru intampinarea turistilor

0

Dat fiind ca turismul este un domeniu cu mult potential in Delta Dunarii, iar oamenii locului sunt cei mai in masura sa se implice in dezvoltarea lui sustenabila, K Consulting Managament and Coordination, in parteneriat cu Asociatia Vox Deltae, au ajutat 150 de locuitori ai Deltei Dunarii     sa-si dezvolte competentele profesionale in acest sector de activitate si, prin consecinta, sa-si imbunatateasca nivelul de trai.

Foto 2

Astfel, 150 de persoane au fost consiliate vocational, juridic si financiar, iar 120 de persoane au participat la cursuri certificate ANC pentru profesionalizarea ghizilor turistici, a bucatarilor, cameristelor si administratorilor de pensiune, in cadrul proiectului Deltaprenor.

Dat fiind numarul tot mai mare al turistilor straini care viziteaza Delta Dunarii si modificarea felului in care oamenii isi planifica vacantele, cu precadere online, 35 dintre cursantii proiectului Deltaprenor au parcurs un modul de limba engleza si un modul de TIC (Tehnologia Informatiei si Comunicarii), prin care au invatat sa se foloseasca de avantajele internetului.

Un alt punct important al proiectului l-a reprezentat stimularea si sustinerea populatiei locale pentru a porni activitati sustenabile. Astfel, 14  beneficiari ai proiectului au participat la modulul de antreprenoriat social pentru a intelege mai bine premisele dezvoltarii unor afaceri autonome.

Pentru ca traiesc intr-un spatiu unic al planetei, inconjurati de o biodiversitate nemaiintalnita, turismul reprezinta o reala oportunitate pentru locuitorii Deltei Dunarii. Reafirmarea destinatiei Delta Dunarii trebuie sprijinita de cresterea calitatii serviciilor turistice si exploatarea inteligenta a resurselor naturale, astfel incat ele sa dainuiasca in timp, deopotriva in avantajul oamenilor si al naturii.

Intelegand ca la baza reusitei in Delta Dunarii sta echilibrul dintre interesele economice, calitatea serviciilor si nevoia de protejare a naturii, o parte din participanti au infiintat Asociatia Ghizilor si Pescarilor din Delta Dunarii. Prin aceasta, isi propun sa dezvolte un sistem de servicii complete care sa le ofere o experienta cat mai cuprinzatoare turistilor romani si straini care isi permit sa petreaca doar cateva zile in acest spatiu.

Deltaprenor este un proiect desfasurat in perioada februarie 2012-octombrie 2013, implementat de K Consulting Managament and Coordination, in parteneriat cu Asociatia Vox Deltae si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013: “Investeste in oameni!”.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.