Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De 1 Decembrie, studenți români din străinătate au purtat simbolurile naţionale ale României în toate colțurile lumii

0

Voluntarii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) au organizat evenimente în Filialele LSRS din diferite țări ale lumii pentru a sărbători Ziua Naţională a României alături de colegi români şi internaţionali. Simbolurile naţionale româneşti au fost nelipsite din activităţile desfăşurate pentru a marca ziua de 1 Decembrie, departe de casă.

La Mulți Ani, România! De 1 Decembrie, Filialele Ligii Studenţilor Români din Străinătate au sărbătorit Ziua Națională a României în toate colțurile lumii. Evenimentele au fost organizate de Filialele LSRS Canada, LSRS China, LSRS Danemarca, LSRS Franța, LSRS Germania, LSRS Italia, LSRS Marea Britanie, LSRS Norvegia, LSRS Olanda și LSRS Turcia.

LSRS Canada a organizat de 1 Decembrie prima reuniune formală cu profesorii universitari români din Toronto. Reuniunea a avut loc în cadrul Glendon College, din Toronto.

LSRS China a sărbătorit 1 Decembrie printr-o excursie organizată la Marele Zid Chinezesc. Drapelul României a fost purtat de membrii LSRS China din Beijing  la o temperatură  de minus 100 C până la această impozantă construcție, singurul loc vizibil de pe Lună. Drapelul a fost salutat cu bucurie de toți turiștii. În încheierea acestui eveniment, toți studenții români din Beijing s-au reunit la o cină festivă dedicată Zilei României la restaurantul ”Povestea Filmului”, din cadrul Academiei de Film dela Beijing. Pe acorduri de muzică clasică românească și îmbrăcați în ținute de gală, participanții au petrecut o seară plină de farmec, distincție și veselie. Aranjamentele florale în roșu, galben și albastru și bomboanele de ciocolată în culorile tricolorului au completat atmosfera românească. Cina festivă s-a încheiat cu tradiționalul ‘La mulți ani’, dedicat Zilei Naționale. Sărbătorit de toți cei prezenți a fost și studentul român, Iulian Bulai, masterand în sculptură, născut pe 1 Decembrie.

LSRS Danemarca are deja o tradiție în a sărbători Ziua Națională a României. Ajuns la a cea de-a treia ediție, sărbătoarea a avut loc duminică, 2 Decembrie, în Aarhus. La eveniment au participat peste 150 de invitați români și internaționali, care au avut ocazia să guste mâncăruri tradiționale românești, să asculte muzică live și să sărbătorească într-o atmosferă specifică țării noastre. Datorită creativității, premiul „Cel mai român român”  a fost câștigat de Valentina Dumitrache din Galați și două echipe de bucătari pe acorduri de muzică live interpretată de Ioana Opriș.

LSRS Franța a sărbătorit Ziua Națională pe data de 30 decembrie alături de Ambasada României din Paris, în saloanele Palatului de Behague. Luni, 3 decembrie, sărbătoarea continuă cu un concert festiv susținut de Theodoro Crostofor Jazz Band, un eveniment organizat în parteneriat cu Asociația Toți Românii.

LSRS Germania a propus cantinei studențești din Saarbrücken un meniu românesc gândit după o rețetă tradițională: celebra coptură transilvană, „taci și înghite”! Evenimentul, desfășurat în ambianța unor cântece românești, a urmărit promovarea României. A fost pregătit și un stand, unde au fost proiectate filme despre România.  Totodată, sub îndemnul unității, Liga Studenților Români din Străinătate, Filiala Germania, a petrecut Ziua Marii Uniri alături de una dintre cele mai importante comunități de studenți români din Germania. Cafe Camera din München a găzduit petrecerea studențească în culorile tricolorului, iar cei peste o sută de invitați au fost primiți ca acasă, cu pâine proaspăt scoasă din cuptor și sare.

LSRS Italia a organizat sâmbătă 1 Decembrie 2012 o întâlnire cu studenţii universitari români din Torino pentru a le oferi acestora detalii și informații utile despre studiul în Italia.

LSRS Marea Britanie a pregătit un scurt filmuleț în care studenți internaționali au urat tuturor românilor „La Mulți Ani!”. Filmulețul este disponibil aici.

LSRS Norvegia a sărbătorit ziua României într-un mediu internațional alături de peste 20 de invitați germani, chinezi, mexicani, filipinezi și italieni.

LSRS Olanda a participat în data de 27 noiembrie la recepția organizată de Ambasada Românieila Haga cu ocazia Zilei Naționale a României, iar în seara de 1 Decembrie, membrii LSRS Olanda s-au reunit în Haga pentru o cină informală.

LSRS Turcia a serbat Ziua Națională în cadrul Comunității Române din Haskoy. Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu  Biserica Română- Haskoy, Asociația Românilor din Istanbul și Institutul Cultural Român. Cei peste 60 de invitați s-au bucurat de muzica populară, melodiile patriotice și colindele românești, interpretate de Dna Teodora Păunescu Tucă. Totodată, LSRS Turcia a sărbătorit ziua de 1 Decembrie prin comemorarea lui Dimitrie Cantemir, personalitate română care și-a trăit mare parte din viață la Istanbul. În această zi, studenții au vizitat monumentul lui Dimitrie Cantemir.

Liga Studenţilor Români din Străinătate este alături de volutarii săi din întreaga lume care au contribuit la organizarea acestor evenimente pentru comunitățile de români de pretutindeni.

 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.

 

LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

 

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

 

LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.