Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri online de programare pentru copii disponibile gratuit în orice colț al țării

0

Asociația Cartea Daliei organizează cea de-a treia ediție a programului Code Hero, „Hack the future”, care oferă acces gratuit la cursuri de programare copiilor cu vârsta între 8 și 13 ani, inclusiv celor cu deficiențe de auz. Înscrierile se fac online, pe website-ul organizației: www.carteadaliei.ro.

Prioritatea în ceea ce privește participarea la curs o vor avea copiii din mediul rural și din orașele mici, care nu au prea multe oportunități de dezvoltare profesională.

Vor fi organizate două sesiuni de cursuri care se vor desfășura până la sfârșitul acestui an – cursul de vară și cursul de toamnă, iar fiecare dintre acestea vor fi structurate pe module specifice nivelului de cunoștințe al copiilor.

Înscrierile se fac în două etape:

  • până la data de 18 iunie, pentru cursul de vară, care se va desfășura în perioada 5 iulie – 19 septembrie 2021.

  • până la data de 15 septembrie, pentru cursul de toamnă, care se va desfășura în perioada 4 octombrie – 19 decembrie.

Fiecare dintre cele două cursuri va cuprinde 1 întâlnire de 1 oră și jumătate / săptămână, iar acestea se vor desfășura exclusiv online. Așadar, copiii din orice colț al țării, care au acces la Internet și la un calculator/ laptop cu microfon și cameră video funcțională, se pot bucura de această experiență de învățare interactivă, distractivă și, mai ales, utilă pentru un viitor guvernat de tehnologie.

Mentorii care îi vor introduce pe copii în universul fascinant al programării sunt specialiști din domeniul IT sau studenți la facultăți de profil, care împărtășesc aceeași dorință de a susține educația incluzivă și care își donează cu mare generozitate timpul și experiența lor în beneficiul copiilor.

Cei care vor să se alăture echipei de mentori o pot face oricând, completând un formular disponibil pe website-ul organizației, până la data de 20 septembrie a acestui an.

La Cartea Daliei credem în puterea transformativă a educației. Atunci când aceasta pregătește pentru viitor, elevii dobândesc independența de a-și urma visurile fără compromis. Atunci, societatea devine scena pe care își pot manifesta abilitățile în folosul tuturor și prospera cu adevărat.”, declară Oana Ciherean, fondator al asociației Cartea Daliei.

Peste 3.000 de copii au participat până în prezent la cursurile de programare și de dezvoltare personală organizate de Cartea Daliei, iar mai mult de 500 de voluntari s-au aventurat în această provocare de a sprijini sistemul educațional din România în cadrul a peste 3.764 sesiuni online de predare desfășurate de-a lungul a 7.514 ore.

În prezent, Cartea Daliei are trei proiecte în desfășurare, toate cu scopul de a contribui la susținerea sistemului educațional din România și de a le oferi tuturor copiilor o șansă egală la o pregătire adecvată pentru un viitor care se anunță foarte competitiv.

Proiectul „Hack the Future” este susținut de Societe Generale Global Solution Centre România ca parte din activitatea companiei de susținere a dezvoltării abilităților, nivelului de educație și integrării profesionale a grupurilor vulnerabile.

Mai multe detalii despre această ediție a proiectului, precum și formularele de înscriere, pot fi regăsite în link-urile de mai jos:

Despre Cartea Daliei

Cartea Daliei este o organizație tech non-profit din Cluj care promovează educația prin tehnologie. Misiunea asociației este să ofere copiilor din România acces la educație de calitate prin șanse egale, indiferent de gen, de mediul în care trăiesc, dacă au sau nu o dizabilitate sau dacă sunt de gen feminin sau masculin, pentru ca aceștia să își dezvolte abilitățile necesare pentru locurile de muncă din viitor, să prospere și să producă un impact în societate.

Asociația Cartea Daliei derulează programe educative din 2015 și a fost premiată pentru inițiativele sale cu mai multe premii, cel mai recent fiind „Best social impact startup regional finalists” la Global Startup Awards în 2020. Totodată, a primit premii precum: „Best Social Impact Startup din România” la Central European Startup Awards în 2018, „Best Practice Digital Skills in Education” la European Digital Skills Awards acordat de Comisia Europeană și premiul I la categoria „Incluziune Socială” în cadrul Galei Tineretului din România, acordat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Despre Societe Generale Global Solution Centre

În anul 2011, compania Societe Generale European Business Services (în prezent, Societe Generale Global Solution Centre) a fost fondată în România, ca centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer, compliance și Business Advisory Unit.

Societe Generale Global Solution Centre înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Acum, Societe Generale Global Solution Centre este un centru de servicii pentru numeroase entități ale Grupului, deservind peste 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.