Cursuri gratuite utile pentru *mestesugari

0

Căutăm oameni valoroși cu viziuni inovatoare

Prin proiectul Romano Cher – Casa Romilor ne dorim să oferim o șansă de integrare socială mestesugarilor romi care, prin practicarea meseriilor lor, pot da naștere unor obiecte unice.

Economia socială reprezintă cadrul  în care ideile îndrăznețe  pot fi materializate în acțiuni eficiente de integrare socio-economica,  prin dezvoltarea de întreprinderi sociale unde priceperea și talentul meșteșugarilor să fie apreciate la adevărata lor valoare și  să genereze un impact social pozitiv.

Pentru că un astfel de demers trebuie susținut pe mai multe direcții, organizăm două sesiuni de formare dedicate persoanelor care vor să se implice.

*Cursurile nu sunt adresate in mod exclusiv mestesugarilor, ci mai multor grupuri eligible: mediatori scolari, asistenti sociali, persoane din mediul ONG care au ca preocupare incluziunea sociala, persoane de etnie roma, etc – categoriile sunt descries amanuntit pe www.kcmc.ro/cursuri.

8 – 11 septembrie CURS AGENT DE VÂNZĂRI

Curs bazat pe aplicații și simulări specifice vânzării de produse meș teșugărești

Obiectivele cursului

Dezvoltarea capacității de comunicare aplicată în domeniul vânzărilor
Adoptarea și dezvoltarea tehnicilor profesionale de vânzări
Dezvoltarea capacităților de negociere
Dezvoltarea capacităților manageriale

Număr de locuri disponibile: 20

14-18 septembrie CURS COMPETENȚE ANTREPRENORIALE în Economie Socială

Curs centrat pe dezvoltarea unui plan de afaceri cu impact social

Etapele cursului:

Analiza conceptului de antreprenoriat social

Lucru pe studii de caz relevante, internaţionale şi locale

Dezvoltarea unui plan de afaceri cu miză socială

Utilizarea „Business Model Generation” pentru dezvoltarea unui model de anteprenoriat social

Analizarea unei idei de antreprenoriat social din perspective precum: Surse de venit , Impact social, Activităţi cheie , Parteneri cheie, Resurse, Costuri, Clienți, Canale de distribuție.

Îmbinarea activităţilor generatoare de venit cu cele cu impact social

Număr de locuri disponibile: 16

Cursurile se vor desfășura la Mamaia, județul Constanța.

Absolvenții vor primi certificate de absolvire eliberate de CNFPA și recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educatiei, Cercetării și Inovării.

Pentru a vă înscrie, accesați pagina www.kcmc.ro/cursuri și completați aplicația online până pe 2 septembrie 2011, după verificarea condițiilor de eligibilitate.

Participarea  la cursuri este gratuită, participanților urmând să le fie asigurate materialele de curs (suport de curs, fișe de lucru). Transportul participanților va fi decontat de organizator. De asemenea, este asigurată cazarea participanților care au domiciliul în afara județului Constanța.

Cursurile sunt organizate de K Consulting Management and Coordination în cadrul proiectului Romano Cher – Casa Romilor , proiect realizat în parteneriat cu Agenția Împreună și cofinanţat din Fondul Social European  prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327)- “Investește în oameni”, ce își propune revalorizarea meșteșugului tradițional rom. Cursurile organizate în cadrul proiectului au rolul de a pregăti resurse umane care pot sprijini dezvoltarea entităților de economie socială în randul comunităților de meșteșugari.

Pentru că oamenii valoroși au nevoie de instrumente pe măsură!

Informații suplimentare și contact:

www.kcmc.ro/cursuri

inscrieri@kcmc.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează