Cum poti sa transformi un hobby intr-o afacere?

0

 

Suntem o mana de oameni grupati in jurul unei idei, care au pornit la drum in primavara anului 2012, transformand un hobby intr-o micuta afacere, ne spune Claudia despre afacerea de familie cu …lumanari.

100_3217

Realizand modele simple si clasice la inceput, ne-am concentrat spre a implica intreaga familie in aceasta activitate prin diversificarea si impartirea productiei in cele doua ateliere actual existente. In prezent activitatea este bine diferentiata astfel incat fiecare dintre noi sa acopere o faza de executie: fabricarea lumanarilor, decorarea, promovarea si vanzarea acestora.

Am „cerut drepturi de autor” de la egipteni si de la cretani, preluand antica activitate de confectionare a lumanarilor veche de peste 5.000 de ani si incercand sa o adaptam prezentului. Am pastrat doar caracterul manufacturier al produselor fabricate, incercand sa imprimam fiecarui exemplar produs de catre noi cate putin din daruirea si pasiunea noastra.

 

100_2167Am incercat si am reusit sa perfectionam in continuu partea de productie, introducand periodic modele noi in portofoliul nostru in conformitate cu solicitarile clientilor, dar si ca o transpunere in practica a inspiratiei si imaginatiei noastre.

Am inceput sa ne prezentam produsele in diverse targuri handmade si expozitii tematice. De asemenea, in scurta noastra existenta, prin vanzarea lumanarilor decorative am reusit sa contribuim la cateva cauze sociale si de binefacere.

arde clipa

In timp, produsele noastre au inceput sa fie prezente pe rafturile unor magazine cu specific handmade, artizanat si decoratiuni interioare din Timisoara, Arad si Deva.  Totodata, in urma unor colaborari cu cateva firme de organizari evenimente, lumanarile produse de noi au inceput sa „arda” la cele mai importante momente din viata semenilor nostri.

Ceea ce ne dorim: sa va inflacaram viata, sa aveti momente romantice la flacara unei lumanari, sa va aprindem simturile … ARDE Clipa!

Suntem la un click distanta de voi, deocamdata pe Facebook la: „Lumanari Decorative by Claudia Ghetu

200x200

Vino la Festivalul Plai la Timisoara ca sa te bucuri de atmosfera si muzica de calitate. Alaturi de multi parteneri culturali o sa descoperi activitati interesante si hobby-uri care se pot transforma cu pasiune intr-o afacere de familie. 

 

—-

 

100_2431

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.