Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu sprijinul PEPCO România, Organizația Umanitară CONCORDIA a asigurat acces la educație și activități extrașcolare pentru 190 de copii

0

190 de copii din medii defavorizate au avut acces la educaţie, iar 67 de părinți au fost implicați în sprijinirea programelor și au primit suport pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Prin proiectul „Accesul la educație și la un stil de viață sănătos pentru copii aflați în dificultate, din medii vulnerabile“, PEPCO România a oferit o finanțare de 110.000 de euro. Proiectul s-a derulat în șapte locații ale Organizației Umanitare CONCORDIA din judeţul Prahova, centre de zi și case de tip familial.

67 de copii și tineri, ocrotiți în cele cinci case de tip familial din Prahova, au fost sprijiniți să meargă la școală și au participat la activități pentru dezvoltarea abilităților de viață independentă, nouă dintre aceștia fiind deja integrați socio-profesional sau în plasament familial. La centrele de zi pentru copii și familii din Ploiești, Casa Cristina și Casa Alexandra, 81 de copii au fost sprijiniți să meargă la școală și ajutați la teme, au participat la activități recreative, extracurriculare, în funcție de abilitățile și dorințele fiecăruia: sport, muzică, ateliere de improvizație, artă și creație, jocuri de grup, cursuri IT, acțiuni ecologice sau umanitare. Aici, copiii primesc o masă caldă în fiecare zi și toate materialele necesare să meargă la școală: rechizite, haine și încălțăminte. Pentru familiile aflate în sărăcie, aceste lucruri sunt, de cele mai multe ori, imposibil de realizat și copiii ajung în situația de a abandona școala și, nu de puține ori, abandonul familial este ultima soluție. Alți 40 de preșcolari au fost înscriși în noul an școlar și șapte copii au fost înscriși la grădinița din comunitate.

Din cauza lipsurilor, cei mai mulți copii nu au fost niciodată în tabere sau în excursii. Prin această finanțare, toți copiii și tinerii au avut șansa să meargă la mare sau la munte, să viziteze muzee, parcuri tematice și o fabrică de jucării.

De asemenea, foarte importante sunt întâlnirile cu părinţii care au teme precum igiena, educaţia sexuală, consilierea ocupaţională, relaţiile dintre părinţi şi copii sau activităţi în care se pot implica pentru sprijinirea programelor în care copiii sunt înscriși.

Acest tip de intervenție păstrează familia unită și oferă copiilor șansa să crească sănătos alături de părinți, fără a fi în pericol să fie abandonați sau să abandoneze școala din cauza sărăciei. Pe termen lung, înseamnă îmbunătățirea condițiilor de viață și dezvoltarea comunității în care ei vor trăi.

„Prin acest proiect, am continuat să sprijinim copiii și tinerii aflați în nevoie, familiile afectate de sărăcie, astfel încât copiii să le rămână alături și să le poată asigura îngrijirea necesară. Am susținut activitățile centrelor de zi, pentru ca toți copiii care ne trec pragul să aibă acces la educație, consiliere și activități care să le dezvolte abilitățile necesare pentru creșterea șanselor de a reuși. Copiii și tinerii aflați în grija noastră în structuri rezidențiale au primit îngrijire și educație. Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de PEPCO România, pentru că ne rămân parteneri în creșterea calității serviciilor pe care le oferim copiilor din medii vulnerabile, care au atâta nevoie de noi. “ – Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

Activitatea centrelor de zi și a caselor de tip familial din Prahova va fi sprijinită și în anul 2020, printr-o nouă finanțare PEPCO România în valoare de peste 150.000 de euro.

Despre CONCORDIA România

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 29 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele noastre se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.  Pentru mai multe informații accesați www.concordia.org.ro.

 

Despre PEPCO România

PEPCO este un lanț european de retail care oferă clienților săi acces ușor și rapid la toate produsele dorite sau necesare, pentru a-și îmbrăca familia și pentru a-și îngriji sau decora casele, la prețuri mici. PEPCO operează peste 1.600 de magazine în Cehia, Croația, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, România, Polonia, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Brand-ul a fost lansat în 2004 în Polonia și de atunci a captat interesul unui număr tot mai mare de clienți, extinzându-și ulterior operațiunile în Europa Centrală și de Est. Magazinele PEPCO sunt destinate vânzării de îmbrăcăminte pentru copii, femei și bărbați, lenjerie de corp, accesorii, jucării, decorațiuni interioare, textile de uz casnic etc. Aproximativ 60% din sortimentul PEPCO este reprezentat de îmbrăcăminte (inclusiv pantofi și lenjerie de corp), iar 40% de bunuri de uz general. În prezent, PEPCO este unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte pentru copii din Europa Centrală și de Est, având o gamă completă pentru vârste între 0-14 ani. Toate produsele sunt alese cu scopul de a oferi clienților o paletă cât mai largă de opțiuni, la cele mai mici prețuri.

În domeniul responsabilității sociale, PEPCO se concentrează pe sprijinirea copiilor, implicându-se în principal în activități care vizează îmbunătățirea calității timpului lor liber. Programul nostru de CSR poate fi văzut în acțiune în fiecare țară în care PEPCO este prezent. Mai multe informații despre oferte, brand, recrutare sau potențiale colaborări cu proprietarii de spații comerciale sunt disponibile pe www.pepco.ro.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.