Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Constanța: Proiectul eTwinning, World we w@nt

0

În anul școlar 2017-2018 se derulează în Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța proiectul  eTwinning,   World we w@nt.

În septembrie 2015 ONU a  adoptat  Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, un program de acţiune globală . Pentru prima oară, acţiunile vizează atât  statele dezvoltate cât şi cele aflate în curs de dezvoltare.

Pornind de la acest document, împreună cu partenerii de proiect din Slovacia, Italia și Grecia, elevii români susțin  cele 17 obiective pentru următorii 15 ani în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităţilor şi a injustiţiei şi protejării planetei până în 2030. În acest scop,  elevii au  participat la  o serie de activități  colaborative precum: realizarea unui logo al proiectului, crearea unui lanț al celor 17 obiective globale și propuneri pentru îmbunătățirea  calității vieții în lume, crearea unor postere, filmulețe și prezentări ale echipelor de lucru pe tematica  Fără sărăcie, Foamete “zero” , etc.

Elevii români  din clasa a XIa E discută  pe chat, forum cu partenerii    pe tematica combaterea sărăciei,  foamea în lume, atingerea egalității de gen, asigurarea unei educații incluzive și de calitate.,etc. Proiectul are ambiția de a face elevii  activi, pentru a  cunoaște  și propune soluții la problemele lumii. Discuțiile studenților au drept scop construirea unei viziuni a  cetățeanului obișnuit  al acestei planete pentru  un viitor mai bun. Potrivit prof. Cristina Gîlă, proiectul conduce și îi motivează pe elevi să devină cetățeni globali și activi ai lumii și să își extindă orizontul  în vederea atingerii  obiectivelor globale ale dezvoltării durabile. Proiectul a fost prezentat   comunității școlare pe 9 mai 2018, când s-a sărbătorit Ziua eTwinning.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.