Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Constanța: proiectul eTwinning, @mb@ss@dors of European Democratic Culture

0

În anul școlar 2018-2019 se derulează în Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța proiectul  eTwinning, @mb@ss@dors of European Democratic Culture.

În anul 2019, eTwinning susține implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice în activități colaborative, promovând construirea unei culturi democratice.

Proiectul @mb@ss@dors of European Democratic Culture și a propus să dezvolte democrația participativă a tinerilor într-o Europă a valorilor, în țările implicate în proiect:Slovacia, Italia și România.

Scopul proiectului a fost de a-i învăța pe elevi despre valorile fundamentale ale Uniunii Europene: respectarea demnității umane și a drepturilor omului, libertatea, democrația, egalitatea și statul de drept. Aceste valori unesc toate statele membre, iar scopul este acela de a trăi într-o lume mai bună. Elevii au devenit conștienți de identitatea lor națională, precum și de faptul că națiuni diferite construiesc comunitatea europeană și dezvoltă sentimentul de apartenență la Uniunea Europeană în ansamblu. În cadrul proiectului, tinerii, au învățat să aprecieze diversitatea vieții în Europa.

Un alt obiectiv a fost formarea unei atitudini deschise față de alteritatea culturală, opinii diferite, respectul, mentalitatea civică, responsabilitatea, toleranța. S-a urmărit dezvoltarea abilităților elevilor de învățare autonomă, de gândire analitică și critică, empatie, flexibilitate și adaptabilitate, abilități lingvistice, de cooperare și rezolvarea conflictelor.

Activitățile dezvoltate în cadrul proiectului au fost diverse și variate: realizarea unor logo și votarea simbolului favorit,explicarea termenilor identitate națională, cetățenie europeană, redactarea de mesaje cu ocazia 9 mai- Ziua Europei și a ziua eTwinning, crearea unor postere, filmulețe, afișe pe tematica democrației europene, școală democratică, importanța participării la alegerile europarlamentare a tinerilor.

Rezultatul final al proiectului a fost crearea unei pagini Web cu toate activitățile și produsele rezultate.

Elevii români din clasa a Xa A au discutat pe forum, în cadrul videoconferințelor cu partenerii pe tematica democrației participative. Proiectul i-a determinat pe elevi să ia atitudine, să propună soluții, să se implice în viața școlii.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.