Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONSTANȚA: Proiect pentru salvarea câinilor fără stăpân

0

Clubul IMPACT Pedagogic.

Introducere: Ex. Clubul IMPACT  Pedagogic  derulează proiectul O inimă cu dinți, acţiune realizată cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizonturi, ca parte a proiectului „Educaţia nonformală. Tot educaţie!”. Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

2

Clubul IMPACT  Pedagogic  anunță astăzi derularea unui nou proiect de Advocacy  O inimă cu dinți. Proiectul se desfășoară în perioada martie – iunie 2015. Una dintre activități,   în data de 3 iunie 2015, începând cu 11.00, constă în depunerea unei petiții la Primăria orașului Constanța. Activitățile cele mai importante ale proiectului  au fost: prezentarea unui Flash Mob de sensibilizare a opiniei publice,prezentarea unui photovoice, masă rotundă privind siguranța cetățenilor și necesitatea salvării câinilor fără stăpân, fără hrană, fără îngrijire medicală, fără afecțiune și construirea unui adăpost pentru aceste biete ființe.

Cu ocazia evenimentului, 30 de voluntari ai clubului IMPACT Pedagogic   efectuează activitățile  menționate .

Proiectul nostru susține un drept fundamental acela al dreptului la siguranța personală al cetățenilor. “Cățeii comunitari existenți pe străzile Constanței, pot ataca cetățenii dacă nu sunt hrăniți corespunzător și nu li se asigură un adăpost .Soluția propusă de noi autorităților este aceea  a construirii unui adăpost pentru acești căței, ori adoptarea lor de către familii care iubesc animalele. Ne opunem eutanasierii cățeilor comunitari, care sunt și ele ființe”, a declarat Natalia Simionescu, lider junior IMPACT Pedagogic

Proiectul Clubului IMPACT  Pedagogic  are loc în cadrul proiectului „Educaţia nonformală. Tot educaţie!”, implementat de Fundaţia Noi Orizonturi prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

„Educaţia nonformală. Tot educaţie!” – Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul îşi propune să susţină activităţile de educaţie nonformală din România şi vine în completarea eforturilor realizate până de iniţiative precum Reţeaua de Educaţie Nonformală şi portalul nonformalii.ro, dezvoltate cu implicarea ANPCDFP şi FDSC. (www.fondong.fdsc.ro). De asemenea, proiectul are ca scop oferirea de oportunităţi pentru tinerele generaţii, prin care acestea să îşi dezvolte competenţe în domeniul cetăţeniei active.

Încă din anul 2000, Fundaţia Noi Orizonturi oferă tinerilor contexte prin care aceştia îşi dezvoltă abilităţi de viaţă (comunicare, lucru în echipă, tehnice etc) devin mai responsabili şi implicaţi în comunitate. Cele două programe naţionale, cu ecou internaţional, pe care Fundaţia le desfăşoară de aproape 15 ani pentru copiii şi tinerii din România: IMPACT – educaţie prin serviciu în folosul comunităţii – şi VIAŢA – prima tabără de educaţie prin aventură din România. (www.noi-orizonturi.ro). Partener strategic al Fundaţiei Noi Orizonturi: Romanian-American Foundation.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.