Conferinta internationala la Timisoara pe tema angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale

0

Fundatia „Pentru Voi” va organiza in perioada 28 – 29 octombrie la Timisoara conferinta nationala cu participare internationala cu tema „Angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale: angajare asistata si unitati protejate”. Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala – o sansa  pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeste in oameni!”. Locatia de desfasurare a evenimentului va fi anuntata ulterior.

In ciuda masurilor legislative de incurajare a angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati, situatia in Romania este deosebit de grava, procentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale care au un loc de munca fiind de numai 0,8%, conform statisticilor ANPH din martie 2010.

„Conferinta de fata incearca sa releve solutii de crestere a numarului de angajati din randul persoanelor cu dizabilitati intelectuale, prin prezentarea unor exemple de buna practica in domeniul angajarii asistate si a intreprinderilor sociale si prin dezbaterea legislatiei in domeniu, in vederea identificarii de variante de imbunatatire.” a declarat Laila Onu , director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

In paralel cu dezbaterile conferintei se va desfasura o expozitie de produse a unitatilor protejate participante la eveniment.

Inscrierea la conferinta se poate face pana cel tarziu vineri, 15 octombrie, completand formularul de pe pagina www.pentruvoi. ro. Organizatorii vor acoperi costurile de transport, cazare si masa pentru persoanele selectate.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati la tel: 0356 421 215(6) sau e-mail: pentruvoi@pentruvoi .rosau sa vizitati pagina de internet www.pentruvoi.ro. Persoana de contact este Nicoleta Foica .

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează