Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinta internationala la Timisoara pe tema angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale

0

Fundatia „Pentru Voi” va organiza in perioada 28 – 29 octombrie la Timisoara conferinta nationala cu participare internationala cu tema „Angajarea in munca a persoanelor cu dizabilitati intelectuale: angajare asistata si unitati protejate”. Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala – o sansa  pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeste in oameni!”. Locatia de desfasurare a evenimentului va fi anuntata ulterior.

In ciuda masurilor legislative de incurajare a angajarii in munca a persoanelor cu dizabilitati, situatia in Romania este deosebit de grava, procentul persoanelor cu dizabilitati intelectuale care au un loc de munca fiind de numai 0,8%, conform statisticilor ANPH din martie 2010.

„Conferinta de fata incearca sa releve solutii de crestere a numarului de angajati din randul persoanelor cu dizabilitati intelectuale, prin prezentarea unor exemple de buna practica in domeniul angajarii asistate si a intreprinderilor sociale si prin dezbaterea legislatiei in domeniu, in vederea identificarii de variante de imbunatatire.” a declarat Laila Onu , director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

In paralel cu dezbaterile conferintei se va desfasura o expozitie de produse a unitatilor protejate participante la eveniment.

Inscrierea la conferinta se poate face pana cel tarziu vineri, 15 octombrie, completand formularul de pe pagina www.pentruvoi. ro. Organizatorii vor acoperi costurile de transport, cazare si masa pentru persoanele selectate.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati la tel: 0356 421 215(6) sau e-mail: pentruvoi@pentruvoi .rosau sa vizitati pagina de internet www.pentruvoi.ro. Persoana de contact este Nicoleta Foica .

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.