Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferinţa „Hai Acasă!”: discuţie despre oportunități de carieră pentru studenții și absolvenții români de peste hotare

0

În data de  3 decembrie 2013,  a avut loc Conferința „Hai Acasă!” – un eveniment organizat sub patronajul ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, în parteneriat cu Liga Studenților Români din Străinătate și HR Club – asociația profesioniștilor din domeniul resurselor umane din România.

Conferința a reprezentat un prilej de discuție despre oportunități de carieră în mediul privat din România pentru studenții și absolvenții români de peste hotare. Evenimentul a fost organizat și s-a bucurat de implicarea directă a ministrului delegat pentru românii de pretutindeni și face parte din obiectivele parteneriatului încheiat între ministrul delegat și LSRS în luna iunie a acestui an. HR Club  a asigurat prezența unui număr important de firme cu potențial ofertant la bursa locurilor de muncă pentru cei care au studiat în afara granițelor și a fost reprezentat de către doamna Dana Cavaleru, director executiv.

Ministrul delegat a subliniat importanța promovării unei resurse umane de bună calitate, arătând că experiența acumulată într-un cadru academic internațional poate genera plus valoarea căutată de mediul de afaceri din România. De asemenea, a încurajat dezvoltarea colaborării în cadrul parteneriatului semnat cu LSRS, în sensul diversificării acestuia, astfel încât să vină în întâmpinarea nevoilor tinerei generații care studiază în străinătate, dar și a societății românești.  „Ne trebuie acțiuni și lucruri bine făcute, calibrate pe nevoi și îndreptate către realități obiective. De aici s-a pus problema ideii de a valorifica pe măsura potențialului această elită de excepție pe care o reprezintă LSRS”, a declarat ministrul delegat.

foto

Evenimentul a cuprins și o prezentare a activității Ligii Studenților Români din Străinătate, realizată de către Daniel Farmache, voluntar activ în Departamentul Central. „Când m-am întors în țară, primul lucru pe care l-am auzit a fost: De ce te-ai mai întors? Ce să faci aici? […] Pe termen lung, ne dorim [să construim] o țară în care această întrebare să nu mai aibă sens”, afirmă Daniel Farmache. Doamna Dana Cavaleru, director executiv al HR Club, a detaliat importanța proiectului pentru companiile românești și a propus un sistem de evaluare a acestuia: „Vrem să vedem dacă așteptările celor două părți se pot întâlni […] și peste șase luni să evaluăm, și să vedem […] în ce măsură [companiile și-au]găsit oamenii potriviți”, a spus Doamna Dana Cavaleru.

Mediul privat a fost reprezentat de 24 de companii din țară: BRD Groupe Société Générale, Brainspotting, BIA Human Resources Management, British American Tobacco Romania, Danone, APT Resources & Services, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Renault Romania, Zentiva, Nexus Consulting, Rewe Romania, BCR, Geva & Strategy, Metro Cash & Carry Romania, L’Oréal Romania, Coca-Cola HBC Romania, Optaros, Apa Nova, Grawe Romania, Sandler Training Romania.

Discuțiile din cadrul conferinței au fost deosebit de constructive, aducând în atenție punctele de vedere ale tuturor celor interesați. Dezbaterile între cei prezenți în sală au fost completate de intervențiile, prin video-conferință, ale unor reprezentanți LSRS din trei filiale: Germania, Suedia și Marea Britanie.

Conferința „HaiAcasă!” a fost un bun prilej pentru a aduce la aceeași masă reprezentanții instituțiilor publice, ai mediului privat și ai societății civile, în jurul subiectului oportunităților de carieră pentru studenții și absolvenții români cu experiență academică internațională. Reușita evenimentului arată interesul ministrului delegat și al tuturor celor implicați în promovarea studenților de peste hotare și constituie un punct de plecare pentru viitoare colaborări și evenimente.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.