Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Conferința “Zilele Tehnice Studențești 2011”

0

În perioada 8 – 15 mai 2011 Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara a organizat cea de-a  XV-a ediţie a Conferinţei „Zilele Tehnice Studenţeşti”®. Partenerii acestui eveniment sunt Universitatea Politehnica Timișoara și Facultatea de Mecanică din Timișoara.

Evenimentul este organizat în cofinanțarea Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu RATT, Hellenic Coca-Cola și Asociația Generală a Inginerilor din România.

Conferinţa „Zilele Tehnice Studenţeşti® este o acţiune cu tradiţie în centrul universitar Timişoara dar şi pe plan naţional si international, reunind pe parcursul celor cinsprezece ediţii desfăşurate până acum, studenţi şi cadre didactice de la majoritatea universităţilor tehnice din România și din străinătate, fiind promotorul unor acţiuni similare în centrele universitare din ţară.

În ediţia din acest an am oferit participanţilor posibilitatea de a interacţiona, de a-și prezenta activităţile ştiinţifice, de a schimba opinii într-un mediu agreabil, prin următoarele activităţi:

  • Sesiune de comunicări ştiinţifice
  • Concursuri profesionale
  • Seminarii de informare şi orientare în carieră
  • Vizite în cadrul facultăţilor
  • Activităţi social-culturale
  • Dezbateri

De asemenea, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică va organiza în cadrul săptămânii vitoare o gală de excelență pentru a premia studenții din facultate ce au obținut rezultate excepționale în cadrul concursurilor profesionale de mecanică și rezistența materialelor, sudură și  grafică tehnică asistată pe calculator

În urma sesiunilor de comunicări științifice, s-au realizat clasamente și s-au deliberat și câștigătorii acestei ediții. Aceștia sunt:

 

Locul I – Andrei HERGHELEGIU, Andreea FLEȘER – Universitatea “1 decembrie 1918” Alba Iulia  – Utilizarea aplicației “MyGIS” pentru introducerea GIS-ului în localități

Locul II –  Dan- Florian ALEXANDRESCU, Mihai-Alexandru CIORTAN – Universitatea “Constantin Brâncuși” Târgu Jiu  –  Controlul si optimizarea sistemelor de alimentare cu celule fotovoltaice pentru roboti autonomi

Locul III – Anca Mihaela SIDOR – Universitatea ‘Ștefan cel Mare” Suceava – Contribuții la realizarea de biosenzori electrochimici pentru determinarea concentrației glucozei

Mențiune – Ionela LUPU, Nicoleta ONCIU –  Universitatea “Dunărea de Jos” Galați – Studiu experimental privind comportarea politetrafluoretilenei la tracțiune și încovoiere în trei puncte.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.