Conferința “Zilele Tehnice Studențești 2011”

0

În perioada 8 – 15 mai 2011 Liga Studenţilor din Facultatea de Mecanică Timişoara a organizat cea de-a  XV-a ediţie a Conferinţei „Zilele Tehnice Studenţeşti”®. Partenerii acestui eveniment sunt Universitatea Politehnica Timișoara și Facultatea de Mecanică din Timișoara.

Evenimentul este organizat în cofinanțarea Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu RATT, Hellenic Coca-Cola și Asociația Generală a Inginerilor din România.

Conferinţa „Zilele Tehnice Studenţeşti® este o acţiune cu tradiţie în centrul universitar Timişoara dar şi pe plan naţional si international, reunind pe parcursul celor cinsprezece ediţii desfăşurate până acum, studenţi şi cadre didactice de la majoritatea universităţilor tehnice din România și din străinătate, fiind promotorul unor acţiuni similare în centrele universitare din ţară.

În ediţia din acest an am oferit participanţilor posibilitatea de a interacţiona, de a-și prezenta activităţile ştiinţifice, de a schimba opinii într-un mediu agreabil, prin următoarele activităţi:

  • Sesiune de comunicări ştiinţifice
  • Concursuri profesionale
  • Seminarii de informare şi orientare în carieră
  • Vizite în cadrul facultăţilor
  • Activităţi social-culturale
  • Dezbateri

De asemenea, Liga Studenților din Facultatea de Mecanică va organiza în cadrul săptămânii vitoare o gală de excelență pentru a premia studenții din facultate ce au obținut rezultate excepționale în cadrul concursurilor profesionale de mecanică și rezistența materialelor, sudură și  grafică tehnică asistată pe calculator

În urma sesiunilor de comunicări științifice, s-au realizat clasamente și s-au deliberat și câștigătorii acestei ediții. Aceștia sunt:

 

Locul I – Andrei HERGHELEGIU, Andreea FLEȘER – Universitatea “1 decembrie 1918” Alba Iulia  – Utilizarea aplicației “MyGIS” pentru introducerea GIS-ului în localități

Locul II –  Dan- Florian ALEXANDRESCU, Mihai-Alexandru CIORTAN – Universitatea “Constantin Brâncuși” Târgu Jiu  –  Controlul si optimizarea sistemelor de alimentare cu celule fotovoltaice pentru roboti autonomi

Locul III – Anca Mihaela SIDOR – Universitatea ‘Ștefan cel Mare” Suceava – Contribuții la realizarea de biosenzori electrochimici pentru determinarea concentrației glucozei

Mențiune – Ionela LUPU, Nicoleta ONCIU –  Universitatea “Dunărea de Jos” Galați – Studiu experimental privind comportarea politetrafluoretilenei la tracțiune și încovoiere în trei puncte.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează