Concursul “Școala Zero Waste” a trecut de jumătate

0

EcoStuff România a facut bilanțul la jumătatea concursului Școala Zero Waste, ediția 2013. 25.7 tone de deșeuri reciclabile au fost colectate în primele patru săptămâni de concurs. Au mai rămas trei săptămâni, ultima zi de concurs fiind 31 Mai.

szw2Aproape 3 tone din deșeurile colectate sunt reprezentate de PET și plastic, 22 de tone sunt hârtie și carton, iar peste jumătate de tonă este aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectate de fiecare dintre cei 6300 de elevi implicați în competiție se ridică la puțin peste 4 kilograme.

Școlile clasate pe primele locuri au înțeles că este foarte importantă implicarea părinților, a vecinilor și a comunității locale în general. Este un proces de educație ecologică pornit de la elevi înspre părinți. În loc să arunce la gunoi aceste deșeuri, foarte mulți părinți și vecini au decis să le colecteze selectiv și să sprijine astfel elevii în competiția pentru premiile puse în joc.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferit de Continental – Continental Contitech, partener al proiectului. Acest premiu împreună cu Trofeul „Școala Zero Waste 2013” va fi decernat în 8 Iunie în cadrul unei Festivități de premiere organizate la Iulius Mall.

Premiul al doilea pentru cea mai implicată școală sau clasă va fi acordat de Flextronics și constă într-un calculator performant și o imprimantă multifuncțională.

Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop, o bicicletă, un aparat foto sau unul dintre cele 360 de alte mici premii și recompense.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora, să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

mosnita1

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/ecostuff.romania

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează