Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul “Școala Zero Waste” a trecut de jumătate

0

EcoStuff România a facut bilanțul la jumătatea concursului Școala Zero Waste, ediția 2013. 25.7 tone de deșeuri reciclabile au fost colectate în primele patru săptămâni de concurs. Au mai rămas trei săptămâni, ultima zi de concurs fiind 31 Mai.

szw2Aproape 3 tone din deșeurile colectate sunt reprezentate de PET și plastic, 22 de tone sunt hârtie și carton, iar peste jumătate de tonă este aluminiu. Cantitatea medie de deșeuri colectate de fiecare dintre cei 6300 de elevi implicați în competiție se ridică la puțin peste 4 kilograme.

Școlile clasate pe primele locuri au înțeles că este foarte importantă implicarea părinților, a vecinilor și a comunității locale în general. Este un proces de educație ecologică pornit de la elevi înspre părinți. În loc să arunce la gunoi aceste deșeuri, foarte mulți părinți și vecini au decis să le colecteze selectiv și să sprijine astfel elevii în competiția pentru premiile puse în joc.

Premiul cel mare este reprezentat de o tablă interactivă oferit de Continental – Continental Contitech, partener al proiectului. Acest premiu împreună cu Trofeul „Școala Zero Waste 2013” va fi decernat în 8 Iunie în cadrul unei Festivități de premiere organizate la Iulius Mall.

Premiul al doilea pentru cea mai implicată școală sau clasă va fi acordat de Flextronics și constă într-un calculator performant și o imprimantă multifuncțională.

Cei mai silitori elevi vor putea câștiga un laptop, o bicicletă, un aparat foto sau unul dintre cele 360 de alte mici premii și recompense.

Organizatorii își doresc să răsplătească eforturile cât mai multor elevi implicați în acest concurs. Pe această cale invită toate companiile care doresc să se implice și să acorde premii speciale, indiferent de valoarea acestora, să ia legătura cu organizatorii la scoalazerowaste@ecostuff.ro.

mosnita1

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/ecostuff.romania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.