Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concursul „Cercetător de Podiș 2020″ despre relația natură-oameni în Podișul Nord Dobrogean

0

În cadrul proiectului „Managementul Integrat al Podișului Nord Dobrogean” a fost lansat concursul „Cercetător de Podiș 2020″.

Concursul se desfășoară în perioada 12.10 – 06.11.2020 și cei 20 de tineri *Cercetători de Podiș* vor câștiga câte un set de echipamente de cercetare, 1 TABLETĂ + 1 BINOCLU + 1 BUSOLĂ.
Elevii trebuie să răspundă printr-un eseu de 500 de cuvinte la întrebarea „Cum pot comunitățile locale din Podișul Nord Dobrogean să beneficieze de statutul de arie naturală protejată pentru a se dezvolta durabil?”
Pot participa la concurs elevii de la școlile din aria proiectului (din județul Tulcea): Baia, Beidaud, Casimcea, Ceamurlia de Jos, Cerna, Ciucurova, Dorobanțu, Dăeni, Horia, Izvoarele, Jurilovca, Mihai Bravu, Nalbant, Ostrov, Peceneaga, Sarichioi, Slava Cercheză, Stejaru, Topolog și orașul Babadag.
Această activitate contribuie la realizarea unuia din obiectivele proiectului, respectiv informarea, educarea și conștientizarea cu privire la importanța conservării biodiversității și dezvoltarea durabilă a celor 20 de comunități locale din ariile naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean vizate de proiect.
Principalul rezultat al proiectului va fi un Plan de management integrat al celor 21 de arii naturale protejate, ce includ 4 situri Natura 2000 și 17 rezervații naturale, de pe o suprafață de peste 64.000 hectare.
Documente și detalii se găsesc la https://apnd.ro/concurs_2020/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.