Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

concursdirectori.edu.ro – noua platformă dedicată concursului de directori din învățământul preuniversitar

0

Ministerul Educației alături de asociația CivicNet lansează platforma concursdirectori.edu.ro, unde, anul acesta, se va desfășura o serie de activități ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.

Până în data de 26 septembrie 23:59., titularii interesați să participe la concurs, își pot crea cont, se pot înscrie și pot încărca (în format digital) actele necesare dosarului, în câteva minute,, la orice oră din perioada înscrierilor, accesând https://concursdirectori.edu.ro.

Cum funcționează platforma și ce activități din calendar vor fi desfășurate aici

Contul de utilizator poate fi creat simplu, prin introducerea unei adrese de email, urmând ca instrucțiunile de acces să fie primite rapid pe mail. Odată logat în platformă, candidatul are apoi acces la un formular de „Înscriere”, unde i se va cere să completeze nume, prenume, CNP, număr de telefon și școala la care este titular. O recipisă va fi primită pe mail cu datele introduse, precum și confirmarea acceptării/respingerii cererii de înscriere.

Când cererea de înscriere este acceptată, candidatul poate accesa secțiunea „Dosar”, unde, conform Metodologiei, candidatul trebuie să încarce 14 documente, două fiind opționale. Candidatul poate adăuga, șterge și modifica documentele încărcate la dosar, până la finalul perioadei de înscriere (26 septembrie 23:59), atâta timp cât nu apasă pe butonul „Trimite”. Pentru verificare, în platformă au fost prevăzute etape de revizuire înainte de a trimite datele finale, unde se vor vedea rapid documentele/datele lipsă.

Tot prin intermediul platformei, conform calendarului concursului, dosarele astfel completate și transmise de candidați vor fi evaluate în perioada 27-29 septembrie de către comisiile formate la nivel județean/național. Pe 7 octombrie, candidații află rezultatele privind evaluarea dosarului atât prin intermediul listelor oficiale publicate, cât și prin intermediul unui mail trimis din platformă.

Examenul scris, interviul și contestațiile rămân în continuare activități care se desfășoară offline, însă notele obținute de către candidați la acestea vor fi introduse și vizibile, de asemenea, și în platformă. Candidații vor fi, totodată, înștiințați și pe mail de publicarea notelor în platformă.

Despre CivicNet și motivația din spatele dezvoltării platformei

CivicNet este o organizație neguvernamentală românească, fondată cu scopul dezvoltării de soluții și proiecte de interes civic, prin intermediul tehnologiei digitale. Echipa CivicNet consideră că impactul cel mai puternic al tehnologiei apare atunci când soluțiile dezvoltate adresează nevoi reale ale societății în care trăim.

Viziunea CivicNet urmărește îmbunătățirea relației dintre cetățean și instituțiile statului, prin dezvoltarea unei generații mai bune de servicii digitale de utilitate publică, încurajând parteneriatele și colaborarea între sectoarele public, civic și privat.

La dezvoltarea platformei concursdirectori.edu.ro au lucrat, voluntar, Dan Bărbulescu, Elena Găină și Ionuț Popa, crezând în utilitatea platformei și exemplul de bună practică pe care aceasta îl poate oferi.

Ne bucură orice inițiativă de digitalizare a instituțiilor statului și suntem gata să contribuim cu tot ce știm mai bine, acolo unde există deschidere, înțelegere și cooperare. De ce? Pe lângă faptul că aceasta este întocmai misiunea asociației noastre, un astfel de proiect pornește de la o nevoie acută de eficientizare a unor procese, de „debirocratizare”, de reducere a timpilor „morți” și de acces rapid la informație în relația stat-cetățean. Știm că nu este întotdeauna ușor să te obișnuiești cu un instrument digital nou și tocmai de aceea am pus accent pe simplitate în utilizare.

Ca de fiecare dată și ca la orice proiect dezvoltat, lucrurile sperăm să nu se termine aici; ne dorim ca platforma să fie folosită din nou la următorul concurs și adaptată și pentru alte astfel de procese din Ministerul Educației și, de ce nu, din alte ministere și instituții de stat. Așteptăm din partea instituțiilor interesate de dezvoltare în acest sens un lucru la fel de important precum determinarea: crearea unor cadre propice eficiente de cooperare între mediul civic și stat. Salutăm pe această cale buna colaborare pe care am avut-o pentru acest proiect cu Ministerul Educației, prin Cabinetul de Digitalizare și cel pentru Învățământul Preuniversitar.” Elena Găină, Președinte CivicNet.

Puteți sprijini activitatea CivicNet și dezvoltarea mai multor astfel de platforme gratuite, prin donații sau sponsorizări la https://civicnet.ro/#donate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.