Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CONCURS DE PROIECTE „Timișoara Creativă”

0

În perioada aprilie – mai 2016, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara organizează competiția de proiecte ”Timișoara Creativă”, adresată elevilor din clasele IX – XIII. Obiectivul principal al competiției este acela de a stimula spiritul civic în rândul elevilor de liceu, participanții fiind puși în postura de a analiza resursele Municipiului Timișoara și de a propune idei alternative de valorificare a acestora.

13179375_1350259124991214_3697856331831824651_n

În cadrul ediției din acest an s-au înscris 15 echipe provenind din 10 licee din Timișoara. Fiecare echipă a sintetizat o idee de modernizare a municipiului sub forma unui eseu.

Începând de Marți, 10 mai, cele 15 eseuri, alături de filmele de prezentare a acestora vor fi publicate pe site-ul competiției și supuse votului comunității. Timișorenii sunt invitați să consulte proiectele propuse de cei 150 de participanți și să voteze cu un ”like” ideea preferată. În condițiile în care proiectele propuse de elevi vizează întreaga comunitate locală, voturile obținute din partea membrilor comunității vor constitui o componentă importantă în procesul de evaluare. În consecință, în perioada 11 – 19 mai, participanții își vor promova ideile prin organizarea de standuri în incinta Iulius Mall și a Universității de Vest din Timișoara, prin efectuarea de prezentări în licee sau prin derularea de campanii online.

Sprijinul oferit de către Direcția Tehnică a Primăriei Municipiului Timișoara a adus un aport deosebit la conturarea ideilor de proiecte, reprezentanții Primăriei susținând prelegeri pe marginea strategiei de dezvoltare a municipiului și a planului de mobilitate, prezentând proiecte realizate și asigurând elevilor accesul la locația de implementare a acestora. Premiile acordate participanților sunt asigurate prin contribuția Consililui Județean Timiș, în cadrul Agendei Culturale 2016.

Etapa finală a competiției, constând în prezentarea proiectelor în fața unei comisii, va avea loc în data de 20 mai, la sediul Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Partenerii implicați în organizarea evenimentului:

 Consiliul Județean Timiș;
 Iulius Mall Timișoara;
 Inspectoratul Școlar Județean Timiș;
 Oficiul Teritorial pentru IMM-uri și Cooperație Timișoara;
 Fundația ”Centrul de Afaceri și Meserii Eurotraining”.

Ideile propuse de participanți pot fi susținute prin vot electronic transmis de pe site-ul competiției: http://www.feaa.uvt.ro/ro/extracurriculare/evenimente-extracuriculare/timisoara-creativa-2016.html.

Mai multe informații:
Pagina competiției
Pagina de Facebook
Grupul de Facebook

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.