Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Concurs de Aruncat cu Telefonul Mobil!

0

EcoStuff Romania în parteneriat cu Fundația Telekom România te invită la Concursul de Aruncat cu Telefonul Mobil, Sâmbătă, 21 Mai, pe platoul din fața Muzeului Satului, Pădurea Verde, Timișoara.
Pentru a participa la concurs, alături de cei peste 100 de aruncători, trebuie să donezi 2 telefoane mobile vechi, stricate sau degradate. Poți câștiga telefoane mobile noi și multe alte premii, în valoare totală de peste 2500 euro. Mai mult, fiecare telefon donat în cadrul campaniei este înscris la tombolă, unde marele premiu este un smartphone.

Avem 3 categorii de participanți: femei, bărbați și copii sub 12 ani.

tel2

Primul telefon se va arunca la ora 10:30. Fiecare participant are dreptul la 2 aruncări, freestyle. Înscrierile se fac începând cu ora 10.00, la fața locului.

Concursul încheie campania „Reciclează-ți telefonul pentru educație”, campanie de colectare a telefoanelor mobile vechi și degradate în vederea reciclării acestora. Mulțumim companiilor, școlilor și persoanelor fizice care ne-au susținut și s-au implicat în acest proiect. Împreună am atins pragul propus de 1000 telefoane colectate.

Telefoanele mobile fac parte din categoria DEEE-urilor de mici dimensiuni și trebuie colectate și reciclate corect din rațiuni ce țin de protejarea mediului înconjurător, de riscul pe care-l reprezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului. Gradul de reciclare al deșeurilor electrice este încă scăzut în România, Normele Europene de Mediu preluate de legislația națională în domeniu cer să fie atinsă norma de până la 4kg/deee/locuitor în 2016, dar maximul înregistrat de la demararea aplicării legislației privind gestionarea DEEE în România este de 1kg/locuitor.

Fondurile strânse din reciclarea telefoanelor vor fi folosite pentru campania „Ore de Educație Ecologică în Școlile din Timișoara”, care va demara în Septembrie. Educația ecologică este necesară în școlile din România în general, pentru că îi dotează pe copii cu uneltele de care au nevoie pentru a preveni și rezolva problemele de mediu. Aceste probleme ne afectează direct viața și sănătatea, atâta doar că rezultatele nu sunt imediate, ci apar în timp.

Pentru mai multe detalii: http://ecostuff.ro/recicleaza-ti-telefonul/ si pe pagina evenimentului pe Facebook.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.