Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Competitia Creativity & Innovation Challenge pentru 100 de elevi in Constanta

0

Retea de statii mobile de distributie a carburantilor, sistem de reciclare a apei din statii sau statii de alimentare cu cafenea, salon de infrumusetare, puncte de informare a turistilor, servicii hoteliere, service auto si spalatorie sunt doar cateva dintre solutiile inovative propuse de elevii constanteni participanti la prima editie a competitiei de creativitate antreprenoriala, desfasurata la Constanta si organizata de Junior Achievement Romania si Rompetrol.

„Cooperarea cu Junior Achievement este un proiect special pentru Rompetrol pe care dorim sa-l continuam. Compania Rompetrol s-a angajat sa contribuie la dezvoltarea educatiei si culturii prin promovarea spiritului inovator, de leadership si prin incurajarea initiativelor antreprenoriale in randul tinerilor.”

Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative, Rompetrol

Competitia organizata in 13 tari de catre Junior Achievement-Young Enterprise Europe, Comisia si Eurochambers prin programul Leonardo da Vinci, are ca principal obiectiv dezvoltarea gandirii antreprenoriale a elevilor cu sprijinul comunitatii de afaceri.

In Romania, prima editie din acest an scolar a competitiei de creativitate antreprenoriala, European Creativity & Innovation Challenge, s-a desfasurat sambata, 20 noiembrie, la Colegiul National Mihai Eminescu din Bucuresti, cu participarea a 100 de elevi din invatamantul tehnic si de specialitate din 20 de  licee si 8 consultanti voluntari Rompetrol.  Statii de benzina cu panouri solare, service si locuri de joaca pentru copii sunt doar cateva dintre solutiile elevilor bucuresteni participanti. Echipa castigatoare a propus o statie  sezoniera “ready-made”, usor de montat, cu mobilitate mare si cu facilitati de alimentare rapida, ca solutie la provocarea data.

Mai multe informatii pe comunicatedepresa.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.