Competitia Creativity & Innovation Challenge pentru 100 de elevi in Constanta

0

Retea de statii mobile de distributie a carburantilor, sistem de reciclare a apei din statii sau statii de alimentare cu cafenea, salon de infrumusetare, puncte de informare a turistilor, servicii hoteliere, service auto si spalatorie sunt doar cateva dintre solutiile inovative propuse de elevii constanteni participanti la prima editie a competitiei de creativitate antreprenoriala, desfasurata la Constanta si organizata de Junior Achievement Romania si Rompetrol.

„Cooperarea cu Junior Achievement este un proiect special pentru Rompetrol pe care dorim sa-l continuam. Compania Rompetrol s-a angajat sa contribuie la dezvoltarea educatiei si culturii prin promovarea spiritului inovator, de leadership si prin incurajarea initiativelor antreprenoriale in randul tinerilor.”

Oana Nastase, Director Comunicare si Afaceri Corporative, Rompetrol

Competitia organizata in 13 tari de catre Junior Achievement-Young Enterprise Europe, Comisia si Eurochambers prin programul Leonardo da Vinci, are ca principal obiectiv dezvoltarea gandirii antreprenoriale a elevilor cu sprijinul comunitatii de afaceri.

In Romania, prima editie din acest an scolar a competitiei de creativitate antreprenoriala, European Creativity & Innovation Challenge, s-a desfasurat sambata, 20 noiembrie, la Colegiul National Mihai Eminescu din Bucuresti, cu participarea a 100 de elevi din invatamantul tehnic si de specialitate din 20 de  licee si 8 consultanti voluntari Rompetrol.  Statii de benzina cu panouri solare, service si locuri de joaca pentru copii sunt doar cateva dintre solutiile elevilor bucuresteni participanti. Echipa castigatoare a propus o statie  sezoniera “ready-made”, usor de montat, cu mobilitate mare si cu facilitati de alimentare rapida, ca solutie la provocarea data.

Mai multe informatii pe comunicatedepresa.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează