Cifre record de părinți adoptivi și de plasament care au beneficiat de programele de suport din partea asociației Tzuby’s Kids

0

Asociația Tzuby’s Kids a oferit suport, în 2023, la peste o mie de părinți adoptivi, de plasament și copii, în cadrul taberelelor terapeutice, cursurilor și grupurilor de suport, atât în București, cât și în orașele Sibiu, Brașov, Timișoara, Oradea. Deasemenea, asociația a desfășurat mai multe sesiuni de informare online, gratuite, atât pentru familiile adoptatoare din Romania, cât și din diaspora. 

“Anii trecuți au fost înregistrate numere record de adopții comparativ cu ultimii 20 de ani și este din ce în ce mai evident că nevoia serviciilor de suport pentru integrarea copiilor în familiile adoptive și de plasament este critică și va fi din ce în ce mai mare de la un an la altul.” Liviu Mihăileanu, fondatorul asociației Tzuby’s Kids 

Anul 2023 ne-a confirmat nevoia crescândă de instruire și suport, aici fiind concentrate cele mai intense eforturi din partea noastră. Pe lângă cele 371 de persoane consiliate în vederea adopției, 241 de persoane au fost instruite  în îngrijirea Competentă a Copiilor cu istoric de Trauma (TCC) și Trust-Based Relational Intervention (TBRI), cursurile fiind susținute de formatori autorizați Tzuby’s Kids. Deasemenea, 253 de participanți au participat la grupurile de suport și taberele organizate de Tzuby’s Kids, iar 115 copii au beneficiat de activități terapeutice, instruire și suport. 

“Am urmat cursurile asociației Tzuby’s Kids, chiar am voluntariat într-o tabără și am cunoscut câțiva copii adoptați și astfel am înțeles mai bine traumele și poveștile lor de viață. Am făcut toate acestea pentru a vedea dacă suntem pregătiți pentru acest proces. Am înțeles că adopția înseamnă a face bine, a avea grijă, a ajuta un copil, așa ca ne-am dorit să luăm mai mulți. Doar ca noi locuiam într-o garsonieră și neam propus, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca timp de patru ani să ne pregătim pentru misiunea de părinți și să construim o casă. Și așa a fost: trei copii minunati pe care îi creștem cu dragoste într-o casă.” Merry și Sami Chelu, părinți adoptivi 

Tzuby’s Kids  – “Părinți puternici. Copii fericiți.

În urmă cu deceniu, zeci de mii de copii erau blocați în sistemul de protecție din România. Plasamentul familial era la limita legalității, nu existau termene pentru reintegrarea în familia biologică, iar declararea adoptabilității era făcută prea târziu sau niciodată. Tzuby’s Kids a fost parte a modificărilor legislative și a schimbărilor sistemului de protecție a copilului din tot acest timp și este alături de familiile adoptive și de plasament pentru a susține integrarea copiilor în familie. Cursurile, grupurile de suport și taberele terapeutice oferite de Tzuby’s Kids au scopul de a dezvolta părinți puternici care, printr-o dragoste competentă, să crească copii fericiți. 

Ce ne propunem în 2024?

Planurile noastre de viitor rămân concentrate pe procesul de integrare a copiilor în familie și ne propunem să facem un pas mai departe cu TzubyLAND, un complex terapeutic în care cât mai mulți copii și familiile lor să aibă parte de suport în vindecare și recuperare. După achiziția terenului în centrul țării, sponsorizată în 2023 de compania PwC România, urmărim să realizăm, prin alăturarea altor parteneri, etapa de proiectare și utilități.

Despre Tzuby’s Kids

Scopul asociației  Tzuby’s Kids este ca fiecare copil să beneficieze de o familie în care să fie îngrijit cu o dragoste competentă. În acest sens, oferim informare și consiliere în vederea adopției și a plasamentului familial, instruire în îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă și sprijinim integrarea copilului în familie prin grupuri de suport pentru părinți, terapie de grup pentru copii și tabere de plasament și adopție. 

Cum ne atingem scopul? 

  • Informare și consiliere

  • Academia de Training pentru îngrijirea competentă a copiilor cu istoric de traumă

  • Grupuri de suport pentru familii adoptive

  • Tabere terapeutice pentru copii adoptați sau aflați în plasament

  • Lobby & advocacy pentru influențarea legislației specifice

Din dorința de a oferi suport terapeutic acasă și la cabinetele psihoterapeuților, am deschis TzubyTOYS.ro, un magazin cu produse terapeutice pentru a adresa o gamă de simptomatologii declanșate de factori traumatici (separare, abandon, abuz, neglijare severă) dar și asociate altor factori. 

Produsele create au la bază o vastă experiență în lucrul cu copiii cu istoric de traumă a Asociației Tzuby’s Kids, a cercetărilor și a programelor terapeutice dezvoltate de aceasta. De la simptomatologii precum ADHD, anxietate sau tulburare de procesare senzorială, până la simptomatologii mai specifice, produsele TzubyTOYS au fost gândite atât ca un ajutor acasă pentru părinți, cât și pentru lucrul individual la cabinetul psihologului sau a psihoterapeutului, sau pentru activitățile terapeutice de grup. 

Ne-am propus să realizăm produse de cea mai înalta calitate, căutând cei mai meticuloși furnizori cu cele mai bune materiale, atât din România cât și din Germania. Proiectăm și producem în România, jucării prietenoase cu mediul din materiale ecologice, non-toxice și sigure pentru copii.

Mai multe informații despre evenimentele Tzuby’s Kids pot fi accesate la:

 https://tzubyskids.ro/ 

 https://www.facebook.com/tzubyskids

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.