Cel mai puternic supercomputer din sud-estul Europei este la Timişoara!

0

Încă un motiv de mândrie pentru Timişoara! „Banatu’i fruncea” şi la calculatoare! Cel mai puternic supercomputer din România şi din sud-estul Europei a fost pus în funcţiune, miercuri, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Supercomputerul de la Universitatea de Vest din Timişoara are, printre altele, o putere de calcul de 13 Tflops, 1024 de procesoare, capacitate de stocare de 28 TB şi 94 de HDD-uri de capacitate de câte 300 GB, potrivit realitatea.net

Potrivit Timiş Online, aparatul poate executa calcul paralel super-scanabil şi are aplicabilitate în domeniile biotehnologiei, astrofizicii, cercetării în domeniul energiei sustenabile (regenerare, eficienţă, economie) sau în studiul hazardului (meteo, fizica Pământului, inundaţii etc.).

Tare, nu? 🙂

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează