Ceai si Zen la Timisoara / 17 iunie 2010

0

Asociaţia culturală Noua Acropolă
şi Librăria Cartea de nisip

vă invită la

Ceai şi Zen

Joi – 17 iunie, ora 19.30, vă aşteptăm la Librăria Cartea de nisip la o prezentare şi o demonstraţie a ceremoniei ceaiului şi ikebana, pentru a vedea cum ne pot ajuta aceste căi ale filosofiei Zen să vedem lumea cu alţi ochi, să descoperim ceea ce cu toţii căutăm: echilibru, armonie, frumuseţe şi pe noi înşine.

Ceremonia ceaiului

Povestea ceaiului, începută în urmă cu 5000 de ani în China Antică, a oferit omenirii atât o modalitate de vitalizare fizică, cât şi o inspiraţie pentru suflet. Călugării Zen au transformat actul realizării ceaiului într-o ceremonie a simplităţii, a purităţii şi a elevării spirituale prin comuniunea sufletelor şi prin contactul cu naturaleţea. Etapele ceremoniei ceaiului redau cu rafinament principiile esenţiale ale filosofiei Zen, devenind astfel o cale spirituală.

Ikebana

Ikebana, arta însufleţirii florilor, vă invită la o călătorie în lumea minunată a florilor, o scufundare în perfecţiune, gingăşie şi frumos. Florile reprezintă o lume specială, cu care sufletul japonez a învăţat să comunice, dobândind o cunoaştere profundă a esenţelor Naturii. Simplitatea, respectul, curtoazia, sacrul …. nu mai sunt criteriile omului modern, dar ele sunt tocmai ceea ce îi lipsesc pentru ca el să înveţe să dea sens tuturor celorlalte lucruri din viaţa sa.

Vă invităm la o întâlnire cu frumosul, imaterialul şi gingăşia.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează