Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ceai si Zen la Timisoara / 17 iunie 2010

0

Asociaţia culturală Noua Acropolă
şi Librăria Cartea de nisip

vă invită la

Ceai şi Zen

Joi – 17 iunie, ora 19.30, vă aşteptăm la Librăria Cartea de nisip la o prezentare şi o demonstraţie a ceremoniei ceaiului şi ikebana, pentru a vedea cum ne pot ajuta aceste căi ale filosofiei Zen să vedem lumea cu alţi ochi, să descoperim ceea ce cu toţii căutăm: echilibru, armonie, frumuseţe şi pe noi înşine.

Ceremonia ceaiului

Povestea ceaiului, începută în urmă cu 5000 de ani în China Antică, a oferit omenirii atât o modalitate de vitalizare fizică, cât şi o inspiraţie pentru suflet. Călugării Zen au transformat actul realizării ceaiului într-o ceremonie a simplităţii, a purităţii şi a elevării spirituale prin comuniunea sufletelor şi prin contactul cu naturaleţea. Etapele ceremoniei ceaiului redau cu rafinament principiile esenţiale ale filosofiei Zen, devenind astfel o cale spirituală.

Ikebana

Ikebana, arta însufleţirii florilor, vă invită la o călătorie în lumea minunată a florilor, o scufundare în perfecţiune, gingăşie şi frumos. Florile reprezintă o lume specială, cu care sufletul japonez a învăţat să comunice, dobândind o cunoaştere profundă a esenţelor Naturii. Simplitatea, respectul, curtoazia, sacrul …. nu mai sunt criteriile omului modern, dar ele sunt tocmai ceea ce îi lipsesc pentru ca el să înveţe să dea sens tuturor celorlalte lucruri din viaţa sa.

Vă invităm la o întâlnire cu frumosul, imaterialul şi gingăşia.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.