Ce este esoterismul? Alfa sambata 17 aprilie la Timisoara!

1

Asociatia Culturala Noua Acropola va invita sambata, la prelegerea filosofica:

Ce este esoterismul?

Traim timpuri in care prejudecata inlocuieste cunoasterea, superficialitatea se substituie intelegerii profunde, locul valorilor e luat de non valori s.a.m.d. Auzim, dar nu ascultam; vedem, dar nu patrundem cu privirea; vorbim, dar nu comunicam; muncim, dar nu construim; respiram, dar uitam sa traim. Filosofiile, religiile, artele, stiintele, toate au sau au avut un centru esoteric in care oamenii putea sa invete sa asculte, sa vada in profunzime, sa construiasca edificii fizice sau spiritual durabile, sa deprinda marea Arta de a Trai. Ce a mai ramas din esoterism? Mai avem nevoie de acesta?

Va invitam la o prelegere filosofica despre o perspectiva asupra Vietii care depaseste aparentele, stereotipurile si ne poate ajuta sa ne deschidem sufletul si mintea pentru a capta idei situate intr-o lume a constiintei superioare, pentru a invata sa dam un sens nobil propriei vieti.

17 aprilie 2010, la ora 18.00 la sediul asociatiei Noua Acropola din str. Lucian Blaga, nr. 4 (Timisoara)
Prezinta: Monica Varga

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.