Cancerul la copil, dezbătut de tineri supraviețuitori în Delta Dunării

0

În perioada 14-19 august 2013, va avea loc cea de-a VI-a ediție a Tabarei de Vară Temerarii, destinată tinerilor și adolescenților supraviețuitori de cancer. Evenimentul va reuni timp de o săptămână membrii uneia dintre cele mai mari și active comunități de tineri supraviețuitori, Clubului Temerarii, alături de participanți din Republica Moldova, Cehia și Polonia într-un cadru unic al României protejat de UNESCO, Delta Dunării.

Cei peste 160 de tineri, vor participa la o serie de întâlniri și workshop-uri ce doresc să faciliteze interactiunea și dialogul cu participanți care provin din diferite culturi, cu scopul de a le dezvolta abilitățile creative, sentimentul de solidaritate și respect, lucru în echipă, de a-i ajuta să deprindă noțiuni de advocacy și leadership utile in campanii de lobby create în folosul pacienților actuali, totul într-un mediu multicutural, alături de tineri care au trecut prin experiențe similare.

Totodată, participanții vor lua parte la Adunarea Generală a Membrilor Temerarii, organizată anual, în care tinerii decid să organizeze campanii de strângere de fonduri, să identifice noi strategii și nevoi stringente ale copiilor și adolescenților bolnavi de cancer și să sprijine prin intermediul unui fond de urgență fiecare Temerar care a recidivat. Tabăra Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supraviețuitori prin intermediul căruia dorim să-i împuternicim pe aceștia să devină ambasadori ai mesajului pozitiv al supraviețuirii, oferindu-le o voce în rândul comunității locale și internaționale. ,,Să faci parte din Temerarii înseamnă să iei parte la ceva măret, unde deciziile tale contează, unde vocea ta e auzită, unde sugestiile și critica sunt acceptate și apreciate, ajutând la dezvoltarea comunității de supraviețuitori. Sunt în egală măsură bucuros și mândru să fac parte din acest grup, care pentru multi dintre noi poate fi numit o a doua familie” A.B, membru al Clubului Temerarii, clubul tinerilor supraviețuitori de cancer..

 

În cadrul acestei tabere va fi lansat numărul IV al Revistei Temerarii, o revistă scrisă de tineri care au finalizat tratamentul, spre inspirația si încurajarea celor care sunt pacienți actuali în una din cele 12 secții de oncopediatrie din România. Revista Temerarii a primit premiul I în cadrul Galei Societății Civile și recunoașterea întregii comunități pentru inovația și contribuția adusă în acest domeniu. Prin intermediul unei reviste Temerarii, doza lunară de energie, optimism, încredere, exemple concrete de reușită și victorie asupra bolii, ajunge la toți copiii și adolescenții pacienți care au atât de multă nevoie!

Mulțumiri speciale revin sponsorilor principali: Trelleborg AB, Fundația Vodafone România, Novartis, Programul de Cooperare Elvețiano-Român, Amgen și tuturor sponsorilor și companiilor locale fără de care acest eveniment nu ar fi posibil.

Tabara Temerarii 2012_3

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii  – comunitatea adolescenților români, care au învins cancerul – ce numără astăzi, aproape 300 de membri din 84 de localități, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o susţinere specializată si personalizata la necesităţile fiecarui tânăr din Romania în materie de „coping”, facilitând reintegrarea reușită a pacienților în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament si reintegrare în societate. Mai multe detalii www.thelittlepeople.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.