Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Campania naţională de educaţie digitală a profesorilor continuă

0

Formatori din toate CCD-urile din România vor fi pregătiţi şi certificaţi gratuit la standard internaţional pentru şcoala online, prin campania ECDL Teach Smart – Pedagogie digitală. Astfel, va creşte reţeaua care susţine comunitatea de profesori şi poate dezvolta mai departe competenţe de Pedagogie digitală.

În plus, 10.000 de cadre didactice din preuniversitar îşi pot evalua în continuare gratuit la standard internaţional aptitudinile de predare digitală prin simulări ECDL.

 

Ultimele perioade şcolare ne-au dovedit nevoia acută de competenţe digitale în rândul cadrelor didactice confruntate cu susţinerea cursurilor în mediul online. Formarea cadrelor didactice, indiferent de disciplina pe care o predau, trebuie să urmărească atât competenţe de literaţie digitală, cât şi competenţe de pedagogie digitală, pornind de la nivelul lor actual de aptitudini.

ECDL Romania continuă campania Teach Smart şi creşte reţeaua de profesori certificaţi pe modulul ECDL Pedagogie Digitală, recunoscut internaţional.

Un actor important în formarea cadrelor didactice este reprezentat de Casele Corpului Didactic. Astfel, până pe 12 mai, ECDL Romania va selecta aprox. 42 de cadre didactice – reprezentanţi ai CCD-urilor din toate judeţele, care vor participa gratuit la cursul TTT ECDL Pedagogie digitală, având oportunitatea de a obţine o certificare recunoscută internaţional pe acest tip de competenţe.

Aceştia se vor alătura celorlalţi peste 70 de profesori din toată ţara care deja au obţinut gratuit prin campania ECDL Teach Smart certificatul ECDL Pedagogie digitală.

În plus, în continuare, ECDL oferă profesorilor oportunitatea de a-şi afla gratuit nivelul de predare, învăţare şi evaluare prin tehnologia digitală şi asigură pretestarea a 10.000 de profesori pe competenţe de pedagogie digitală prin simulări ECDL. Demersul va ajuta inclusiv la aflarea nivelului actual al aptitudinilor de predare digitală în rândul profesorilor din România.

Este evident acum că orice investiţie în tehnologie pentru şcoli poate fi eficientă doar dacă este dublată de programe relevante de dezvoltare a competenţelor digitale pentru profesori şi elevi.

Programele internaţionale de certificare, precum ECDL, care este deja implementat în şcoli din întreaga lume, sunt esențiale pentru conştientizarea propriilor aptitudini digitale reale. Acestea oferă o metodă clară de dezvoltare şi probare a competenţelor digitale.

Modulul ECDL Pedagogie digitală stabilește conceptele esențiale și competențele referitoare la utilizarea eficientă din punct de vedere pedagogic a tehnologiei online, pentru susținerea și îmbunătățirea predării, învățării și evaluării la clasă.


ECDL pentru învăţământul din România:

  • Liceenii pot echivala proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC.

  • Cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de credite profesionale transferabile dacă obţin una dintre certificările ECDL PROFIL DIDACTIC.

Utilizarea tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D a fost aprobată de Ministerul Educaţiei ca disciplină opţională în liceu

ECDL / ICDL – standardul internaţional pentru competenţe digitale

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.