Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cadouri pentru copiii Deltei, cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

0

Peste 800 de copii din Delta Dunării au primit cadouri cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, acțiune care face parte din campania de 10 ani a Asociației Salvați Dunărea și Delta. Moș Crăciun a ajuns în Delta Dunării și a vizitat copiii din localitățile Maliuc, Gorgova, Partizani, Crișan, Mila 23, Caraorman și Letea. Elevii l-au întâmpinat cu cântece și poezii și fiecare a primit un ghiozdan cu o pereche de încălțăminte, rechizite, fructe, dulciuri și produse de igienă. Evenimentul a fost posibil cu implicarea companiilor și a persoanelor fizice care s-au implicat și au donat.

Letea_1

Experiența de peste 10 ani a Asociației Salvați Dunărea și Delta a constatat că situația copiilor din Delta Dunării este una sensibilă și necesită mai multă atenție. 300 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-15 ani au primit un ghiozdan cu încălțări și rechizite, iar 500 de copii între 1-5 ani și părinții lor au primit fructe, haine și produse de igienă. În cadrul campaniei s-au strâns 39.500 lei, iar scopul a fost de a oferi copiilor un cadou de Crăciun îndestulat, cu tot ceea ce le trebuie pentru a putea trece cu zâmbetul pe buze peste iarna grea din Deltă.

În cadrul acțiunii pe care echipa Salvați Delta împreună cu voluntarii săi a avut-o în Delta Dunării, situația scolilor s-a aratat una tristă. Școlile necesită de urgență abilitare, utilarea laboratoarelor, bibliotecilor și sălilor de clasă. Școala din Letea, comuna C.A. Rosetti prezintă cea mai deosebită atenție, având în vedere că aici nu există sursă de apă. Ca un prim pas în ajutorarea comunității din Letea care nu beneficiază de apă în școala din sat, pornim o nouă campanie de donare. La acest link: http://salvatidelta.ro/implica-te/doneaza găsiți mai multe detalii despre situația școlii din Letea.

Letea

Mulțumim companiilor BCR Banca pentru locuințe, Carrefour Constanța, Mega Image, Fan Courier, Smart Service Solution, Agrosarc SRL, GMP, celor 40 de donatori individuali care au donat prin http://salvatidelta.ro/implica-te/doneaza, Asociației React și celor 20 de sufletiști din București care au adus haine și ne-au ajutat la transportul și ambalarea ghiozdanelor și celor care ne-au oferit două autoturisme pentru drumul până la Tulcea.

Totodată, mulțumim pentru cele două bărci oferite de ARBDD și Consiliul Județean Tulcea și comunităților locale din comunele Maliuc, Crișan și C.A. Rosetti pentru primirea și amabilitatea acordate.

Tulcea

Despre Asociația Salvați Dunărea și Delta

Asociaţia Salvați Dunărea și Delta este de 10 ani în luptă cu oamenii, pentru binele naturii și în final, pentru binele oamenilor. Înființată în anul 2004, asociația s-a născut din nevoia de protecție a celui mai tânăr pământ al României, Delta Dunării. SDD s-a impus în cei peste 10 ani de activitate prin acțiuni susținute de advocacy pe probleme ecologice şi a demonstrat prin rezultate concrete că poate oferi soluții pentru marile provocări cu care se confruntă Delta Dunării. De asemenea, asociaţia are o activitate susținută și în domenii conexe protecției mediului, deținând în portofoliu proiecte care vizează dezvoltarea durabilă, dezvoltarea comunitară locală, managementul deșeurilor, economia socială și dezvoltarea resurselor umane, managementul apelor, campanii de informare și conștientizare cu privire la protejarea mediului, antreprenoriat social etc.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.