Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Break a Leg”, un parteneriat în domeniul teatrului ce reuneşte patru organizaţii din România, Ungaria, Macedonia şi Slovacia

0

Asociatia Ingens Risus este coordonatorul proiectului „Break a Leg”, un parteneriat de mici dimensiuni în domeniul teatrului ce reuneşte patru organizaţii din România, Ungaria, Macedonia şi Slovacia. Proiectul este co-finantat de Comisia Europeană, prin programul Erasmus + şi se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, 01.02.2020-31.12.2021, cele 2 activitati de mobilitate programate desfasurandu-se intre 6-23 iunie 2021, in Costinesti, Romania.

Ideea proiectului a luat naştere datorită pasiunii comune pentru arte dramaturgice a celor patru parteneri şi a dorinţei de a exploata acesta activitate în vederea dezvoltării de competenţe cheie și abilități de viață prin teatru în rândul tinerilor și adulților. Experientele de acest gen în adolescenta sunt benefice nu doar în descoperirirea talentelor ascunse sau latente de actorie, dar şi în formarea de opinii noi, primirea criticilor constructive, rezolvarea mai eficienta a probelemlor, perseverarii şi a disciplinei.

Necesitatea acestui proiect a fost constientizată în cursul unui eveniment de diseminare, unde s-a constatat ca este o nevoie reala pentru tineri, ca este o forma de expresie şi învățare care acopera anumite lacune din sistemul tradițional de educație.

În urma acestei iniţiative, sperăm concretizarea urmatoarelor ţeluri:

  • Dezvoltarea unor abordări comune pentru cei patru parteneri pentru promovarea activităților dramaturgice ca metode educaționale pentru dezvoltarea competenţelor;

  • Crearea unei piese dramaturgice de la 0- scenariu, muzica, actorie, regie şi înregistrare, implicand toti participantii, care urmează să fie jucată şi înregistrată, in functie de situația COVID-19 urmand a se încerca şi jucarea ei in fata unui public larg.

  • Creșterea numărului de sinergii cu instituțiile locale (școli, universități, organizații / cluburi sportive și reprezentanți media) pentru a promova teatrul ca metodă educațională non-formală pentru dezvoltarea celor 8 competențe cheie și pentru a stabili baza viitoarelor colaborări.

Piesa rezultată speram a fi folosită şi ca metodă de diseminare in proiecte viitoare asemănătoare.

La finalul acestui proiect anticipăm faptul că membrii organizaţiilor partenere își vor spori capacitatea operaţională de a organiza şi gestiona proiecte de cooperare la nivel internaţional în domeniul dramaturgiei și promovarea teatrului ca metodă activă de învățare non-formală.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.