Bill Gates cot la cot cu timisoreni de exceptie la TEDxTimisoara

0

Bill Gates, fondatorul Microsoft si al doilea cel mai bogat om al planetei, poate fi urmarit la Timisoara in transmisiune in direct din Long Beach, California, SUA. Discursul are loc pe 2 martie cu prilejul unei noi editii a evenimentului local TEDx, care aduce in fata publicului personalitati din lumea intreaga si timisoreni de exceptie.

Sursa: tedxtimisoara.com (multumim Vlad pentru informatie!)

La TEDxTimisoara participantii vor viziona live conferinta TED 2011 The Rediscovery of Wonder (Redescoperirea Minunii), la care vor mai lua cuvantul Morgan Spurlock, regizor de filme documentare, Bill Ford, director executiv Ford sau Indra Nooyi, CEO Pepsi Co. Lor li se adauga cercetatori de talie mondiala specializati in neurologie, biologie sau stiinte cognitive, dar si cunoscuti artisti contemporani.

Evenimentul se bucura si de prezenta unor timisoreni exceptionali, care isi vor povesti viata si vor expune, in spiritul TED, idei care merita sa fie impartasite.

Horia Colibasanu, primul roman care a ajuns pe summit-ul K2, Manaslu, Dhaulgairi si Annapurna; Florentin Banu, antreprenorul care a creat napolitana Joe, Artima, BanuSport si a fost campion de badminton; Virgiliu PopOmul de pe Marte, unul dintre specialistii apreciati de NASA pentru expeditia in care a simulat viata pe Planeta Rosie; Dr. OMETA Ioan, tatal acupuncturii vestul Romaniei si inventatorul tratamentului cu placute de cupru; Sorin Ciurariu, profesorul arhitect si fost arhitect-sef al Timisoarei; Daniela Reisz, doctorul de la Dakar, si un TEDx Timisoara Talk in exclusivitate cu Rob van Kranenburg, autorul cartii The Internet of Things si fondatorul Consiliului The Internet of Things.

In pauzele conferintei, in premiera in Romania, vor fi instalate pupitre prin care participantii vor avea o experienta personala cu profesionisti desavarsiti din intreaga lume printre care John Millar (Decan Emeritus si profesor de Management) si Teresa Shafer (Profesor de sociologie) de la Universitatea TIFFIN din Ohio, Statele Unite ale Americii.

TEDxTimisoara este singura licenta TEDx din Romania care ofera posibilitatea oricarei persoane sa participe ca spectator la transmisiune. Cei care doresc sa se inscrie sunt sfatuiti sa isi cumpere bilet din timp, pentru ca numarul de locuri este limitat. Inca dinaintea punerii in vanzare a biletelor, peste 400 de timisoreni si-au manifestat interesul doar in mediul online. Biletele pot fi cumparate de la librariile Carturesti din Timisoara si au pretul modic de 30 RON.

Mai multe detalii veti gasi pe www.TEDxTimisoara.com.

Despre TEDxTimisoara, evenimentul local TEDx

TEDxTimisoara este cel mai vechi eveniment TEDx din Romania inca activ. Din 2009 si pana acum s-au desfasurat patru editii, una dintre cele mai importante realizari fiind transmiterea pentru un public de 100 de persoane a conferintei TED India 2009, eveniment unic in Romania. Echipa de organizatori a TEDxTimisoara este multiculturala, avand membri din Serbia, Germania, India si Romania.

Detalii pe www.tedxtimisoara.com, www.facebook.com/tedxtimisoara si www.twitter.com/tedxtimisoara.

Despre TEDx, x=eveniment organizat independent

In spiritul “ideilor care merita impartasite”, TEDx este un program local, cu organizare locala, a unor evenimente care reunesc oameni pentru a impartasi o experienta TED. La o conferinta TEDx, inregistrarile video TEDTalks vor alterna cu discursurile in direct pentru a starni discutii profune si de a crea legaturi interumane intr-un grup mic. Aceste evenimente locale, cu organizare locala, stau sub brandul TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferinta TED traseaza coordonatele programului TEDx, dar evenimentele TEDx sunt cu organizare locala (se supun unor reguli si norme).

Despre TED

TED este o organizatie nonprofit devotata Ideilor care Merita Impartasite. Inceput ca o conferinta de patru zile in California, acum 25 de ani, TED s-a dezvoltat pentru a sprijini, prin initiative multiple, acele idei care schimba lumea. Conferinta anuala TED invita lideri, teoreticieni si practicieni, sa vorbeasca timp de 18 minute. Discursurile lor sunt disponibile, gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED se numara Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende si fostul premier britanic Gordon Brown. Conferinta anuala TED are loc in Long Beach, Califonia, cu simulcast in Palm Spring, iar TEDGlobal se tine in fiecare an in Oxford, Marea Britanie.

Initiativele media ale TED includ:
  • TED.com, unde noi discursuri sunt postate zilnic;
  • Open Translation Project, care ofera subtitrari si transcriere interactiva, pentru ca fiecare discurs TED sa poata fi tradus in cat mai multe limbi de voluntari din lumea intreaga;
  • premiul anual TED Prize, cu ajutorul caruia oamenilor exceptionali, care doresc sa schimbe lumea, li se ofera sansa sa isi transforme visurile in realitate;
  • TEDx, care da sansa oamenilor sau grupurilor din intreaga lume de a organiza pe plan local evenimente asemenea TED;
  • programul TEDFellows, care ajuta inovatori de pe intregul glob sa schimbe lumea si sa fie parte a comunitatii TED.

Urmareste TED pe Twitter, la twitter.com/TEDTalks, sau pe Facebook la facebook.com/TED.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează