Becoming a Startup Kid: Meet Jeremy, Mile & Radu

0

Meet Jeremy, Mile & Radu – 17 aprilie, ora 17.00

Timișoara Startup Kids continuă seria de evenimente destinate tinerilor și organizează un eveniment în care liceenii, studenții și tinerii antreprenori se pot întâlni cu Jeremy Peckham, Mile Roșu și Radu Marinescu.

Evenimentul este organizat de către Startup Kids, Timișoara Startup Hub și Universitatea Emanuel din Oradea. Accesul este gratuit.

Tinerii vor avea ocazia să îi intalnească și să discute cu Jeremy Peckham, antreprenor în serie și investitor britanic și cu Radu Marinescu și Mile Roșu, doi antreprenori locali în domenii tehnice.

Participanții vor putea aborda împreună cu cei trei speakeri diverse aspecte legate de finanțarea startup-urilor, motivația și educația antreprenorială, formarea unei echipe, importanța competențelor de afaceri, atragerea de investitori vs. bootstrapping-ul, când și cum să te desparți de startup-ul tău și cum să valorifici eșecul.

„Ne dorim ca acest eveniment să fie cât mai interactiv posibil și vom acorda premii în cărți legate de antreprenoriat pentru cele mai bune întrebări venite din rândul elevilor și studenților participanți”, spun organizatorii evenimentului.

Evenimentul se va desfasura în limba engleză și va avea loc la Timişoara Startup Hub, Clădirea City Business Centre, Conference Centre, Corpul D, mezanin, în Piaţa 700. (hartă: http://goo.gl/maps/ctbWN)

Prezența la eveniment se poate confirma pe pagina:

www.facebook.com/events

Startup Kids 1

Despre speakeri:

Jeremy Peckham – Antreprenor în serie și investitor britanic.

Jeremy are peste 25 de ani experienţă ca om de ştiinţă, consultant, om de afaceri şi antreprenor. În 1993, Jeremy a fondat Vocalis Ltd, o companie în domeniul recunoașterii vocale, ce furniza aplicații pentru industria de telecomunicații la nivel mondial. Compania a fost listată la Bursa de Valori din Londra în 1996, realizând o capitalizare de piaţă de 70 milioane de dolari. Începând cu anul 1997, Jeremy devine un investitor activ şi fondator a unor companii din domenii ca medicina, comunicare şi mass-media. În prezent deţine funcţii în board-urile de conducere, inclusiv ca şi Chairman, în mai multe companii cu sediul în Marea Britanie şi America de Nord.

Radu Marinescu – Cercetator, profesor, antreprenor

Radu este co-fondator al Intooitus, profesor asociat și cercetator axat pe Object-Oriented Software Evolution, asigurarea calităţii şi de întreţinere a software-ului. În 2002 şi-a susţinut doctoratul la Universitatea Politehnica din Timișoara şi Universitatea din Karlsruhe, cu o teză despre Metrics-Based Quality Assessment. Este co-autor al cărţii Object-Oriented Metrics In Practice, şi deţinătorul unui IBM Eclipse Innovation Award. În ultimii zece ani, Radu a lucrat ca şi consultant si trainer pentru companii bine-cunoscute de IT, inclusiv Siemens, IBM, Alcatel-Lucent, Telelogic și Oce.

Mile Rosu – Cofondator PressLabs

Mile se numără printre primii utilizatori de internet din România (1995). A lucrat în dezvoltare de software, a predat C și algoritmi, dar s-a îndrăgostit de WordPress. Este cofondatorul PressLabs, companie înființată în 2011 și care are clienți din Europa, Asia și America.

Mai multe detalii despre speakeri pot fi găsite urmând linkurile:

Jeremy Peckham – http://bit.ly/ZmdkuN

Radu Marinescu – http://linkd.in/XrLsZJ

Mile Roșu – http://linkd.in/10SwfhU

Organizatori: Timișoara Startup Hub & Startup Kids, Universitatea Emanuel din Oradea

Startup Kids își propune să creeze evenimente motivaționale prin care dorește să crească interesul tinerilor față de antreprenoriat în domeniul tech, dar și în alte industrii creative. Au avut loc două evenimente Startup Kids, la care au luat parte mai mult de 200 de participanți: elevi, studenți și tineri antreprenori.

www.facebook.com/startupkidstimisoara

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează