Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația InspirAction alături de Bergerat Monnoyeur România și Eneria România promovează încrederea în sine în rândul tinerilor prin proiectul „Tu contezi!”

0

Asociația InspirAction desfășoară programe de dezvoltare personală pentru elevi prin care îi ajută să devină adulți mai buni și conștienți de faptele lor. Cu susținerea Bergerat Monnoyeur România și Eneria România, asociația a derulat proiectul „Tu contezi!” pe parcursul a doi ani, iar beneficiarii au fost 101 elevi de la Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I, Liceul Tehnologic Dumitru Dumitrescu Buftea și Școala Gimnazială nr. 2 din Buftea.

Proiectul a pus accentul pe dezvoltarea a 16 valori personale, dintre care amintim: alegerile, dedicarea, relațiile, stima de sine, inițiativa, prioritățile și auto-disciplina. Rezultatele celor 2 ani de sesiuni interactive atât online, cât și offline sunt îmbucurătoare:

  • 65% dintre participanți au devenit mai încrezători în forțele proprii

  • 64% dintre elevi au afirmat că acest program le-a adus îmbunătățiri majore în viețile lor

  • 53% dintre tineri și-au îmbunătățit relațiile cu cei din jur

Tinerii participanți au avut parte de susținere și ghidare oferite de către trainerii Asociației InspirAction pentru a reuși să își atingă obiectivele personale. La finalul proiectului, elevii au reușit să își dezvolte noi obiceiuri și au conștientizat importanța acțiunilor pe care le fac. Aceștia susțin că au devenit mai organizați, acordă mai multă atenție muncii lor și procesului de învățare, sunt mai responsabili și au reușit să își depășească anumite frici.

Suntem foarte bucuroși că am dus la bun sfârșit acest proiect – este primul nostru proiect de când ne-am înființat că și asociație, așa încât avem o emoție în plus. Am observat cum în acești 2 ani tinerii s-au maturizat, atât fizic, cât mai ales mental și emoțional. Chiar dacă a fost pandemie, suntem încântați că s-au ținut de treabă și că au făcut „achiziții” de valori sănătoase care ii vor ajuta în toate ariile vieții lor.” – Simona Paraschiv, Președinte Asociația InspirAction

Astfel de activități îi ajută pe tineri să se dezvolte, să conștientizeze acțiunile lor, dar și ale celor din jur și să își îmbunătățească relațiile. Proiectul „Tu contezi!” a contribuit la consolidarea acestor atribute și i-a făcut pe participanți să vadă lumea într-un mod diferit, dar benefic pentru prezentul și viitorul lor.

Despre Asociatia InspirAction

Este o echipă formată din oameni care își doresc să contribuie la educația copiilor din România, astfel încât aceștia să devină adulți responsabili, echilibrați și împliniți. Desfășoară programe de dezvoltare personală menite să le deschidă mințile și inimile tinerilor spre noi posibilități, la care în prezent nici nu se gândesc. În același timp, lucreză și cu părinți alături de profesori, deoarece ei amplifică efectul asupra copiilor. Scopul Asociației InspirAction este să ajungă la 1 milion de tineri, părinți și profesori din România.

www.inspiraction.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.