Asociația Maxwell România lansează Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru elevii de liceu, „Construiește-ți viitorul”

0

Asociația Maxwell România aduce în premieră națională Ghidul de educație și dezvoltare personală pentru liceeni, intitulat „Construiește-ți viitorul”, ce va fi lansat la Constanța pe 4 octombrie 2023.

Cu o viziune puternică pentru viitor, Magda Bei, președintele Asociației Maxwell în Sud-Estul României, a declarat: „Echipăm tinerii cu abilități pentru VIAȚĂ în școala de AZI. Doar prin educație și implicarea activă a comunității, prin mentorat și bune practici, putem schimba mentalități și putem implica tinerii din întreaga țară să participe activ pentru un viitor mai bun în România.” 

În cadrul anului școlar 2022-2023, voluntarii Asociației Maxwell România au implementat programul Maxwell Leadership, impactând peste 55.000 de tineri cu un curriculum format din 12 lecții. Peste 1500 de profesori din întreaga țară s-au alăturat acestui proiect, înțelegând nevoile și preocupările elevilor. Rezultatul acestor eforturi este primul Ghid de educație și dezvoltare personală pentru elevii de liceu din România.

„Construiește-ți viitorul” își propune să devină un manual de referință pentru orele de dirigenție, un instrument valoros pentru cadrele didactice și un ghid esențial pentru elevi. 

Acest ghid cuprinde 14 lecții de bază în 16 subcapitole, abordând teme actuale precum bullying-ul, stimă de sine, alegeri sănătoase și educație financiară oferită în colaborare cu BCR – Școala de bani. Astfel, oferim soluții concrete pentru un viitor mai bun și o viață mai fericită pentru tinerii din România. 

Lansarea oficială a „Ghidului de Educație și Dezvoltare Personală pentru Tineri” va avea loc la Constanța pe 4 octombrie 2023, cu o zi înainte de Ziua Mondială a Educației, când ne exprimăm cu bucurie: ‘LA MULȚI ANI, DRAGI PROFESORI!’. Conferința de presă va avea loc la ora 12:15 la Sala Remus Opreanu din cadrul Prefecturii Constanța, urmată de lansarea oficială a ghidului la Teatrul Oleg Danovsky, la ora 18:00, alături de elevi, profesori, voluntari și sponsori implicați în proiectul Asociației Maxwell. 

Impactul acestui Ghid asupra tinerilor este vizibil în mărturiile acestora: „Mi-a dat încredere să am curaj” (elev clasa a XI-a) și „M-a ajutat să îmi ridic așteptările și m-a făcut mai ambițioasă” (elevă clasa a IX-a). 

Unul dintre profesorii implicați, Profesor Anca Morcan, membru voluntar în Asociația Maxwell, Constanța, declară: „Societatea este în continuă mișcare, cu puțină preocupare pentru starea de bine a tinerilor. Și cum școala este despre ei, tot prin școală își dezvoltă acele competențe pentru viață. Acest ghid este o cărămidă la construcția proprie, de găsire a unor soluții, de creștere nu doar biologică ci și emoțională sau relațională, de a valorifica resurse interioare nebănuite.” 

Magda Bei, liderul zonal al Asociației Maxwell România, adaugă: „Dorim să ne implicăm alături de profesori și părinți, să susținem tinerii din țara noastră. Ghidul realizat de membrii voluntari din Asociația Maxwell România echipează tinerii cu competențele necesare pentru o viață mai frumoasă, încă de azi. Aceste competențe îi ajută să facă alegerile cele mai potrivite și să aibă încredere că vor reuși să se simtă curajoși și să se deschidă în fața oportunităților.” 

Website: www.asociatiamaxwell.ro 

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.