ARDOR continuă înscrierile la cursul despre dezbateri și metode deliberative de predare adresat cadrelor didactice din învățământul preuniversitar

0

Cursul S.I.P.D.O.D.O.R. are ca scop familiarizarea cadrelor didactice cu elementele de bază ale dezbaterilor (argumentare, contra-argumentare, discurs) și folosirea acestor metode în predarea la clasă (indiferent de materie) sau în predarea cursului opțional de dezbateri.

Profesorii sunt aceia care instruiesc tinerii pentru a deveni cetățeni care gândesc liber, onești, responsabili și activi în societate și se confruntă cu multiple provocări din dorința de a deveni mereu mai pregătiți pentru cerințele clasei moderne, acum și online.

De aceea, Asociația Româna de Dezbateri, Oratorie și Retorica (ARDOR), propune debate-ul ca metodă de predare la clasă, ca parte dintr-un set mai larg de tehnici pedagogice deliberative. Unele dintre motivele pentru care profesorii apreciază aceste metode sunt capacitatea de a intra în profunzimea unor teme dificil de înțeles și aprofundat și posbilitatea de a-i antrena și încuraja pe elevi sa își exprime părerile și de a forma și a exersa un reflex argumentativ.

Acreditat încă din anul 2016, S.I.P.D.O.D.O.R. se bazează pe o echipă de 24 de formatori și  40 de locații acreditate în peste 14 județe din toată țara, însă anul acesta se desfășoară în mediul online prin intermediul platformei de teleconferințe – Google Classroom.

Înscrierile pentru a patra sesiune de cursuri acreditate pentru cadre didactice din acest an sunt în continuare deschise.

Informații practice despre cursul S.I.P.D.O.D.O.R.:
Perioada de desfășurare: mai 2021
*perioada exactă de desfășurare a cursului va fi anunțată de îndată ce vom atinge numărul minim de cursanți pentru a putea forma o grupă.

Durata cursului: 40 de ore. Prezența obligatorie în proporție de 80%.
ÎnscrieriAICI

Termen limită înscrieri:  TBA
Cursul se va desfășura în mediul online, pe platforma Google Classroom, în principal în zilele de weekend (vineri, sâmbătă și duminică). O sesiune de curs va dura aprox. 4 ore (pe zi). În total vor fi aprox. 12 zile de curs.
Cursul are 10 credite profesionale transferabile (CTP). La finalizarea cu succes a programului de formare veți primi un atestat de formare continuă eliberat de către Ministerul Educației și Cercetării.
Taxă înscriere: 230 RON / participant
Informații despre curs și testimoniale: https://dialogon.ro/pentru-profesori/

Cine ține cursul
‍Formatorul acestui curs: ???. ????? ?????, profesor de limba și literatura română în cadrul Liceului Teoretic ”Ioan Cotovu” (Hârșova, jud. Constanța), a ajuns pentru prima dată în mișcarea de dezbateri în 2009, ulterior devenind formator ARDOR și începând să predea  opționalul Dezbatere, Oratorie și Retorică.

Până în prezent, cursul S.I.P.D.O.D.O.R. are peste 800 de absolvenți (cadre didactice din mediul preuniversitar) cărora ARDOR le-a oferit uneltele necesare pentru utilizarea debate-ului la clasă, dar și pentru predarea opționalului Dezbatere, Oratorie și Retorică.

Despre autor

avatar

Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) s-a format din dorința de a stimula cultura dialogului argumentat în România și a crește numărul cetățenilor implicați în viața civică, cu ajutorul dezbaterilor academice. Cu o structură federativă (alcătuită din 6 asociații regionale ce acoperă geografic toate regiunile țării) ARDOR gestionează 5 programe de educație prin dezbateri: a) în cadrul programului pentru elevi gestionează peste 100 de cluburi de dezbateri pe teritoriul țării (atât în orașe mari, cât și în cele mici) și sprijină peste 200 de instructori voluntari (profesori și studenți) care lucrează cu peste 1600 de elevi beneficiari; b) în cadrul programului de studenți, sprijinim 4 cluburi universitare și 100 de studenți anual; c) în cadrul programului pentru profesori, investim în formarea a peste 500 de profesori anual, ce duc pedagogia deliberativă la clasă, la materiile lor, la peste 20.000 de elevi; d) de 15 ani ARDOR selectează și antrenează Echipa Națională de Dezbateri a României ce participă la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice pentru elevi; e) prin programul DialogON (www.dialogon.ro) ducem dezbaterile și către profesioniști, prin cursuri de argumentare pentru mediul de business. Ne putem mândri cu un impact pozitiv considerabil: prin folosirea metodelor deliberative la clasă, prin predarea opționalului acreditat „Dezbateri, Oratorie și Retorică”, prin contribuția la introducerea eseului argumentativ ca probă la Bacalaureat etc reușim să influențăm deprinderea de către tineri a unor abilități fundamentale noilor generații, însă prea puțin dezvoltate în școală (gândire critică, capacitatea de a structura datele primite, persuasiune, acceptarea punctelor de vedere diferite, argumentare, persuasiune). Mai multe informații pe https://ardor.org.ro/

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.