Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aptitudi.net oferă cursuri gratuite de competenţe soft skills pentru tinerii din Tulcea

0

Aptitudi.net, un proiect finanţat de Tineret în Acţiune, organizează în luna aprilie cursuri gratuite de educaţie non-formală pentru dezvoltarea aptitudinilor sociale în cadrul Şcolii de Competenţe Soft Skill” şi oferă consiliere în carieră pentru 12 tineri tulceni care doresc să-şi sporească şansele de angajare şi să-şi dezvolte un plan de carieră.

Nu mai este de mult o noutate faptul că șomajul în rândul tinerilor reprezintă o problemă serioasă pentru societatea  actuală. Astfel, ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor este una dintre prioritățile Strategiei Europa 2020. Conform Eurostat – la nivelul României – regiunea Sud Est înregistrează o rată a șomajului de 30,7%, Tulcea având o creștere de 18,20% a numărului de șomeri tineri din octombrie 2008 până în iunie 2012.

„Tulcea reprezintă pentru mine mai mult decât un proiect; este oraşul în care am crescut şi mi-ar fi fost extraordinar de util, la vârsta primelor gânduri mai serioase legate de profesie să am parte de un astfel de program. În momentul în care am realizat că pot contribui la comunitatea care m-a format, mi-a fost clar că aceasta este aria unde astfel de iniţiative sunt binevenite. Prin întreg conceptul acestui program, echipa Aptitudi.net vrea să ofere tinerilor acces la resurse specializate şi profesioniste, care să reprezinte pentru ei cheia unui viitor cu perspective pozitive.” susţine Cristina Mocanu, Manager de proiect Aptitudi.net.

În acest context, proiectul Aptitudi.net vine ca o completare a studiilor formale, furnizând tinerilor abilitățile soft de care aceștia au nevoie pentru a obține mai ușor un loc de muncă și a performa ca angajat sau pentru  a putea să își dezvolte propria afacere.

„Prin interacțiunea participanților pe parcursul training-urilor și prin stimularea auto-analizei în cadrul grupului de suport și al sesiunilor de consiliere în carieră, vom încerca să îi determinăm să se simtă împuterniciți, să-şi conștientizeze propriile capacități și participe la procesul de luare a deciziilor care îi privesc.” Andrada Stoica, Formator Aptitudi.net.

aptitudi.netAptitudi.net pune la dispoziţie prin „Şcoala de Competenţe Soft Skills” o serie de training-uri precum: „Vorbirea în public”, „Misiune şi valori personale”, „Comunicare non-verbală”, „Etichete şi maniere” susţinute de formatori specializaţi, sesiunea fiind urmată de o componentă de consiliere în realizarea unui plan de carieră pentru fiecare participant. La sfârşit, cursanţii vor primi o diplomă de absolvire recunoscută internaţional, certificată de Youth Initiative.

Programul include pe lângă cursurile efective, pauze de prânz şi de cafea, accesul la informaţie într-un mediu profesionist, resurse de învăţare, toate încheindu-se cu surprize plăcute la finalul ultimului curs pentru toţi cei prezenţi.

Proiectul se adresează direct unui număr de 12 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani, din județul Tulcea, care au dificultăți în identificarea unui loc de muncă sau a unor perspective profesionale mulţumitoare și care nu au mai beneficiat de un astfel de program de formare.

Pentru a participa la acest curs, persoanele interesate vor trimite până la data de 8 aprilie 2013 la adresa contact@aptitudi.net un e-mail care să conţină o scrisoare de intenţie împreună cu datele de contact (nume, număr de telefon), sau direct, folosind formularul de înscriere de pe site: aptitudi.net/aptitudinet/cum-ma-inscriu/ Rezultatele selecţiei se vor anunţa până pe data de 11 aprilie 2013. Participanţii îşi vor asuma prezenţa pe toată durata modulului.

***

Acest proiect este finanțat prin fonduri europene, de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului în cadrul programului desfășurat de ANPCDEFP,  „Tineret în acțiune”, secțiunea 1.2 – Initiative ale tinerilor.

 

http://aptitudi.net/

https://www.facebook.com/aptitudi.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.